PAD FAVORITA

Nes(p)retan završetak jedne velike karijere

07.08.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Kineski atletičar Liu Xiang zapeo je za prvu preponu u kvalifikacijskoj utrci na 110 metara prepone i na taj način okončao svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a možda i karijeru. Opet je ozlijedio Ahilovu tetivu

Liu (29), olimpijski pobjednik iz 2004. godine, je nakon pada ostao ležati i tek se nakon minute, dvije podigao i odskakutao na jednoj nozi do prvog izlaza sa stadiona. Tamo je naišao na zid, pa se morao okrenuti i na jednoj nozi ponovno odskakutati cijelu stazu.

Kada je došao do posljednje prepone, zastao je, poljubio je i uz pomoć svojih 'supranika' sjeo u bolnička kolica, te napustio stadion.

Čini se da je došlo do nove ozljede problematične Ahilove tetive koja ga je spriječila da prije četiri godine u svojoj Kini obrani naslov olimpijskog prvaka na 110 prepone, i koja mu je već tada ugrozila karijeru.

Nakon toga ipak se vratio i na Svjetskom prvenstvu u korejskom Daeguu prošle godine osvojio srebro, a u Londonu je uz Ariesa Merritta bio prvi favorit za zlato.

Recimo i da su čak trojica atletičara u Liuovoj skupini zapela na prvoj preponi i odustala, te da je još jedan tijekom utrke morao napustiti utrku zbog 'spoticanja'.