VATRENI UVOD

Neredi u Sarajevu: Potukli se navijači Maribora i 'Želje'

24.07.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Uzvratni ogled između sarajevskog Željezničara i Maribora imao je pakleni uvod. Naime, ujutro u utorak su se u centru Sarajeva sukobili suparnički navijači. Letjele su flaše, pepeljare, a dvije osobe su povrijeđene

U strogom centru Sarajeva u utorak oko 11.30 došlo je do masovne tučnjave između navijača Željezničara i Maribora. Kako pišu mediji u BiH, slovenski su navijači maltretirali obične prolaznike, da bi onda naletjeli na domaće navijače, iz čega je nastao fizički sukob.

Prema izjavama očevidaca, sukob su isprovocirali gostujući navijači iz Maribora koji su skandirali: 'Nož, žica, Srebrenica' i uzvikivali parole koje veličaju ratne zločince, nakon čega su počeli prevrtati stolove u kafićima. Letjele su čaše, stolice, pepeljare, a navodno su pogođeni i slučajni prolaznici. Razjarenim slovenskim navijačima najprije su se suprotstavili gosti kafića, nakon čega je pristigla i grupa navijača Željezničara te su se sukobili.

Veliki sukob spriječila je policija koja je uz dvojicu ozlijeđenih policajaca i oštećeno službeno vozilo uspjela razdvojiti navijače. Gostujući navijači su potom sklonjeni u obližnji tržni centar odakle su ih otpratili do stadiona na kojem će vjerojatno čekati početak utakmice.

Dvije osobe su ozlijeđene, jedan navijač slovenske momčadi i jedan policajac.

'Policajcu je slomljen prst na desnoj ruci i nakon zbrinjavanja bit će pušten na kućnu njegu, dok muškarac iz Slovenije ima modrice po čelu. On je svjestan i komunikativan, ali se čeka nalaz neurokirurga', kazala je za Dnevni avaz glasnogovornica lokalne policije Biljana Jandrić.