GLEDATELJI 'DOPUŠTEN'

Nerede u Splitu Uefa kaznila s 80.000 eura

17.06.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Kontrolno-disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku kojom se Hrvatski nogometni savez kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 80.000 eura

Na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je viste vezana uz kaznu Uefe prema HNS-u a sve zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača na kvalifikacisjkoj utakmici u Splitu, gdje je Hrvatska dočekala Gruziju. Vijest prenosimo u cjelosti.

UEFA ni ovoga puta nije odlučila kazniti HNS igranjem pred praznim stadionom, određena je vrlo visoka novčana kazna u iznosu od 80.000 eura, a službeno priopćenje iz Nyona na adresu Saveza stići će početkom sljedećeg tjedna.

Iako prevladava dojam da je smo mogli proći i gore, nedopustivo je da tolika sredstva iz blagajne HNS-a zbog samovolje pojedinaca odlaze na plaćanje kazni umjesto na razvoj nogometa ili humanitarne svrhe, to tim više što su učinjeni najveći napori za organizaciju utakmice, a uložena su i znatna sredstva u tehničku organizacije utakmice. Krajnje je vrijeme da pojedinci snose odgovornost za svoje postupke.

I izbornik Bilić prokomentirao je Uefinu kaznu.

'Obzirom na najave mogu reći da smo dobro prošli. Prava bi tragedija bila igranje pred praznim tribinama. Želim dodati da je krajnje vrijeme da se kao društvo odgovorno uhvatimo u koštac s ovim problemima. Besmisleno je da zbog neodgovornosti pojedinaca rušimo ugled Hrvatske pred Europom i Svijetom te da bacamo novac umjesto da ga ulažemo gdje treba'.