SRAMOTA U KAŠTELIMA

Nepoznati huligani napali košarkaše Crvene zvezde

21.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Pripadnici Torcide napali su košarkaše Crvene zvezde na splitskom aerodromu prilikom povratka s utakmice NLB lige protiv Splita

Prema pisanju srpskog portala B92, u utorak oko 22.40, dok su se košarkaši Crvene zvezde prijavljivali za let prema Beogradu, u zgradu zračne luke upalo je između 15 i 20 huligana, naoružanih palicama, bocama i kamenjem.

Igrače su u zračnoj luci osiguravala tri policajca, da bi njihov broj nakon ovog incidenta bio (čak!) udvostručen.

Po dolasku u Beograd, vodstvo crvne-bijelih organiziralo je konferenciju za novinare, na kojoj su govorili čelnici kluba Milan Opačić i kapetan momčadi Mirko Kovač.

'Ništa strašno nije se dogodilo u Splitu i to je izolirani incident'.

Novinari Monda pitali su da li bi tako bilo da je u jurnjavi aerodrosmkoj zgradi netko ozbiljnije ozlijeđen ili pretučen, Opačić je odgovorio:

'To je kao prometna nesreća. Isto se zove i kada pogine jedan čovjek i kad strada autobus s djecom. Možda vama djeluje kao da pričamo suviše smireno i onako kako vi ne biste željeli, ali ako smo tražili reakciju naše Ambasade u Hrvatskoj, to dovoljno govori o našoj ozbiljnosti. Mi nećemo preći preko toga uz običnu ispriku, ali ovaj izolirani incident ne predstavlja organiziranu akciju protiv srpskih klubova, niti početak nekakvog revanšističkog pokreta. Košarka će se i dalje igrati na ovim prostorima', rekao je Opačić.

Splitska policija je u srijedu obavila pregled video snimaka sigurnosnih kamera u zračnoj luci Split koji pokazuju da je incident u utorak kasno na večer skupine zasad nepoznatih zamaskiranih osoba koje su verbalno vrijeđale košarkaše beogradske Crvene zvezde trajao petnaestak-dvadesetak sekundi, doznaje se u splitskoj policiji.

Prema neslužbenim saznanjima video snimka pokazuje da zamaskirana skupina, koja je upala u zgradu zračne Luke Split u vrijeme dok su košarkaši i vodstvo Crvene zvezde stajali za šalterom za čekiranje putničkih karata, nije bacala kamenje, niti boce, a nisu imali niti palice, kao što je izvijestio dio medija u Srbiji.

Prema istim saznanjima radi se o pretrčavanju skupine zamaskiranih osoba kroz prostor splitske zračne luke u kojem putnici čekaju, a košarkaši i vodstvo Crvene zvezde su se prepali tog pretrčavanja te su se razbježali. Jedan policajac koji je bio u to vrijeme na dužnosti u splitskoj zračnoj luci zaustavio je skupinu zamaskiranih osoba u daljnjem kretanju, te su oni ubrzo napustili zračnu luku, tvrde izvori koji su upoznati sa sadržajem video snimke incidenta u splitskoj zračnoj luci.

Na incident u zračnoj Luci Split u srijedu su reagirali i dužnosnici Torcide- navijača Hajduka, odbacivši medijske informacije da su oni sudjelovali u događajima u splitskoj zračnoj luci koji su nagnali košarkaše i vodstvo Crvene zvezde na bijeg.

'Torcida nema nikakve veze s onim što se dogodilo sinoć u zračnoj luci, mi pratimo samo Hajduka', izjavio je tajnik Torcide Stipe Lekić.