LIGA PRVAKA

Neporaženi Lyon kod ranjenog Liverpoola

20.10.2009 u 08:38

Bionic
Reading

U Ligi prvaka na rasporedu je treće kolo. U utorak na travnjak izlaze momčadi iz skupina E, F, G i H. Najzvučniji je ogled na Anfieldu, gdje će Liverpool ugostiti Lyon

Liverpool – Lyon

Obje momčadi su prije utakmice Lige prvaka izgubile u prvenstvu, tako da je i za jedne i za druge ovo popravak. Francuzi ne bi imali ništa protiv boda, no statistika je na strani 'redsa'. Naime, domaćin je na Anfieldu u zadnjih 12 utakmica samo jednom poražen, a protiv francuskih klubova je u Uefinim kupovima u 11 dvoboja devet puta slavio. Liverpool je proteklih dana imao dosta problema s ozljedama (Torres, Gerrard, Mascherano), a liječnička služba nije mogla osposobiti španjolskog napadača. I kod gostiju su ozljede remetile rad momčadi, ali udarnih 11 'lavova' će istrčati.

'Znamo da je Lyon dobra ekipa. Imaju odlične igrače i iskustvo igranja u Ligi prvaka te nas očekuje teška utakmica. Promatrali smo ih nekoliko utakmica i znamo da su dobro organizirani. Moji igrači će biti iznimno motivirani, ali i njihovi, pa nas očekuje zanimljiv dvoboj', rekao je menadžer Liverpoola Rafael Benitez.

Debrecen – Fiorentina

Debrecenu nedostaju Feczesin i Meszaros, dok kod Fiorentine već dugo nema Castilla, no 'violama' se u kadar nakon odrađene kazne vraća napadač Gilardino. Za goste je dobro što se ne igra kod Debrecena nego u Budimpešti.

Barcelona ima pobjedu protiv Kijevljana
Barcelona – Rubin

Na Nou Campu su ruski klubovi četiri puta gostovali, a slavio je samo CSKA. Rubinu nedostaju veznjaci, požutjeli Macbeth te ozlijeđeni Bistrov, a kod Barcelone zbog ozljede neće biti braniča Milita, a najvjerojatnije ni napadača Henryja. Europski prvak za vikend je na Mestalli odigrao 0:0 protiv Valencije te se vidjelo da je reprezentacijska stanka utjecala na stanje u momčadi. Sve bi na svoje mjesto moglo sjesti već večeras.

Inter - Dinamo K.

Ukrajinci u prošlosti na Apeninskom poluotoku nisu dobro prolazili. Inter ima problema s napadačima, jer Balotelli ima kartone, Eto' o je ozlijeđen, a nije poznata situacija ni s Militom. Dinamo se uzda u napadača Ševčenka koji se na San Siru osjeća kao kod kuće, no i kod njih ima značajnih izostanaka (Rybka, Kaddouri, Nesmachniy, Šovkovski).

'Sa San Sira imam dobre uspomene. Igrat ćemo protiv fantastične momčadi, fantastičnih igrača i fantastičnog menadžera. Borit ćemo se svake sekunde na svakom dijelu terena i pokušat ćemo zadati probleme Interu', rekao je Ševčenko koji je u sedam sezona provedenih u Milanu 14 puta zatresao mrežu aktualnog talijanskog prvaka.

Rangers – Unirea

Rangers nikada u povijesti nije na Ibroxu izgubio od rumunjskog kluba. U zadnje 22 domaće europske utakmice Škoti imaju samo dva poraza, ali jedan je došao ove sezone u skupini. U redovima domaćina na popisu ozlijeđenih se nalaze Edu, Little i Broadfoot, dok su se oporavili Boyd, Thomson, Naismith i McCulloch. S druge strane, Steaua je oslabljena neigranjem Rusescua i Todorana, a upitan je Arlauskis.

Stuttgart – Sevilla

I jedni i drugi su poraženi u prvenstvu, ali situacija kod Španjolca je puno bolja. Stuttgart je bez stopera Magnina, Niedermeiera i Delpierre te veznih igrača Khedira, Gebharta i Laniga, dok Sevilla može računati na najboljih 11. U tri domaća susreta protiv klubova iz Primere Stuttgart nikada nije stigao do pobjede, a Sevilla ima pobjedu, poraz i remi s gostovanja iz Njemačke.

Alkmaar – Arsenal

AZ je u 34 domaća europska ogleda samo jednom poražen, a na koljena ih je bacio baš engleski klub - Everton. Arsenal je na sedam gostovanja u Nizozemskoj stigao to pobjeda tri puta te izborio dva remija. Nizozemski prvak nema značajnijih izostanaka, dok su 'topnici' bez ozlijeđenih Eduarda, Nasrija, Clichyja, Djouroua, Denilsona i Walcotta.

Olympiacos – Standard L.

Grci u Ligi prvaka nisu negostoljubivi domaćini. Naprotiv, kod kuće imaju loš omjer – tri pobjede i po četiri remija i poraza. Olympiacos je bez Leonarda i Vasilogiannisa, možda i Dioga, dok Belgijanci imaju puno više problema, pa stižu bez Defoura, Ramosa, Colleta, Camarga i Mangala.