PISMOM NA PISMO

'Neodgovorni' Pauletić reagirao na 'skandaloznog' Pijetraja

23.10.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Nakon što je Robert Pauletić preuzeo mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, svojim se priopćenjem javnosti obratio Leonard Pijetraj, čovjek koji je do tih promjena obnašao izborničku funkciju. Pokušao je Pijetraj ukazati na nepravilnosti u radu Saveza pa je stiglo i Pauletićevo priopćenje

Smijenjeni izbornik hrvatske boskačke reprezentacije, Leonard Pijetraj, razočaran svojim statusom, te navodnim nepravilnostima zbog kojih mu je zabranjen rad u boksu, priopćenjem traži 'istinu', a prenosimo ga u cjelosti.

BK Leonardo ponovno se našao na udaru neodgovornih boksačkih dužnosnika, koji pokušavaju spriječiti sportsku aktivnost najboljeg hrvatskog kluba u posljednjih pet godina prema broju medalja i natjecatelja na seniorskim, juniorskim i kadetskim nacionalnim prvenstvima.

U osvetničkom pohodu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Roberta Pauletića, BK Leonardo je 6. listopada 2012. godine suspendiran zbog navodnih, zapravo izmišljenih teških povreda Stegovnog pravilnika HBS-a.  Naglašavam da je ova odluka potpuno neopravdana i pravno manjkava zbog više razloga, a ponaprije zato što se ne navodi temelj za donošenje, ni pouka o pravnom lijeku, niti je ovlaštenim osobama BK Leonardo omogućeno da se izjasne o navodima i paušalnim ocjenama potpisnika suspenzije.

S obzirom na nadnevak odluke o suspenziji, jasno je da su se predsjednik Pauletić i njegov Izvršni odbor HBS-a već na svom prvom sastanku po ishođenju rješenja zagrebačkog Gradskog ureda za opću upravu pobrinuli osvetiti boksačima, trenerima i dužnosnicima BK Leonardo za legalnu i legitimnu podršku drugome kandidatu za predsjednika HBS-a. Pritom, u protupravnom nasrtaju predsjednika HBS-a naš klub nije usamljen, iz istih osvetničkih pobuda suspendiran i BK Borovo.

Prilikom izricanja sankcije, zbog koje su u prošlosti i sami prosvjedovali i naglašavali neopravdanost takvih mjera, čelnike HBS-a nisu pokolebale ni nepobitne činjenice da je BK Leonardo već godinama perjanica hrvatskog boksa, kako kvalitativno, tako i brojem medalja i aktivnih boksača, da je BK Leonardo iznjedrio najboljeg hrvatskog boksača u posljednjih desetak godina Filipa Hrgovića, te osvajača jedine međunarodno relevatne medalje od 2006. godine Hrvoja Sepa. Upravo suprotno, čini se da su baš uspjesi BK Leonardo motiv za nezaslužene, nepravedne i protupropisne stegovne mjere neistomišljenika.

U takvom ozračju i nakon takvih poteza, s pravom se moramo zapitati kakve su zapravo namjere predsjednika HBS-a Roberta Pauletića i njegovih suradnika? Kakav to Savez žele ustrojiti čelnici HBS-a? I konačno, zanimaju li ih uopće boks, boksači, treneri, natjecanja, uspjesi i medalje ili im je samo važno pod svaku cijenu ukloniti smetnju njihovoj samovolji i uništiti najvećeg boksačkog suparnika.

O ovom samovoljnom potezu predsjednika HBS-a odmah smo obavijestili sve relevantne institucije i poduzeli pravne korake u nakani da se suspenzija poništi. Uvjereni smo da ćemo u tome i uspjeti i da će BK Leonardo i 2013. godine biti najbolji boksački klub na nacionalnoj razini u svim konkurencijama.

Naravno, na odgovor Roberta Pauletića nije trebalo dugo čekati, te je i on poslao priopćenje koje objevljujemo u cjelosti.

Izvrsni odbor HBS donio je odluku o privremenoj suspenziji jednoglasno. Valja primijetiti da boksačima kluba 'Leonardo' nije zabranjen nastup: privremeno su suspendirani samo dužnosnici i treneri kluba, do izricanja mjere Stegovne komisije. Boksači dakle mogu nastupati, ali bez isticanja imena kluba. To je bitna razlika od vremena kad je gospodin Pijetraj bio izbornik i kad su se klubovi koji nisu bili spremni na slijepu poslušnost izbacivali iz HBS-a na temelju izmišljenih optužbi a boksačima branilo da nastupaju. Pijetraj i dalje živi u uvjerenju o svojoj važnosti i posebnosti, te se ponaša kao selektor iako to više nije, pa je na međunarodnom predolimpijskom natjecanju u Trabzonu u Turskoj spriječio selektora Marija Šivoliju da bude u kutu 'njegovom' reprezentativcu. To je naravno apsolutno nedopustivo, skandal koji pokazuje koliko Pijetraj poštuje HBS i reprezentaciju, ali to je ujedno samo jedan detalj, o njegovim izjavama u medijima te kontinuiranom nanošenju štete ugledu HBS-a dala bi se napisati manja knjiga. Prepustimo nadležnim organima HBS-a da donesu konačnu odluku', stoji u priopćenju koji potpsuje Robert Pauletić, predsjednik HBS-a