PUNI K'O BROD

Neočekivani potez čelnika Dinama; odluka vezana za igrače uoči prve utakmice Lige prvaka brzo se proširila

16.09.2019 u 08:46

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu 18. rujna igraju utakmicu 1. kola Lige prvaka. Na Maksimir stiže Atalanta iz Bergama, a klupski su čelnici u dogovoru s predstavnicima igrača odlučili dodatno stimulirati 'modre' u ovosezonskom pohodu na Europu. Kako god bilo, nitko u svlačionici Dinama nije očekivao ovako izdašnu ponudu

Ulazak u Ligu prvaka nogometaši Dinama dostojno su proslavili, a uz sportski motiv imali su i onaj 'jači' - financijski. Naime, oni koji su odigrali sve minute u kvalifikacijama za Ligu prvaka već su dobili 120 tisuća eura (brutto) za svoje partije u Europi. Jasno, oni koji su igrali manje, zaradili su manje, ali sve proporcionalno odigranim utakmicama i minutama provedenim na terenu jer takav je bio dogovor uoči sezone.

Sada su se čelnici Dinama odlučili na novi potez, koji je za mnoge bio potpuno neočekivan. Dojam je kako su time, samo nekoliko dana prije utakmice 1. kola Lige prvaka s Atalantom na Maksimiru, dodatno 'razdrmali' svlačionicu i igrače koji će igrati Ligu prvaka.

Dakle, Sportske novosti donose kako su u Maksimiru čelnici kluba odlučili 'podebljati' premije svojim igračima pa će tako 'modri' nogometaši koji su prijavljeni za Ligu prvaka od kluba za svaku pobjedu dobiti 50.000 eura, dok je za remi predviđena novčana nagrada od 30.000 eura!

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Šefovi su bili poprilično 'široke ruke', informacije osoba bliskih svlačionici Dinama kazuju kako igrači jednostavno nisu očekivali tako izdašnu ponudu, ali ipak...

Treba znati kako svaka pobjeda u Ligi prvaka vrijedi 2,7 milijuna eura, a remi je 900.000 eura, koliko plaća Uefa. Tako ispada da su se klupski čelnici u slučaju pobjede u stvari odrekli oko polovice zarade, dok će nakon remija u klupskoj blagajni ostati tek sitniš. No, ostat će i onih 15,25 milijuna eura s koliko UEFA nagrađuje plasman u Ligu prvaka, a uz posebnu financijsku stimulaciju koju UEFA daje klubovima na osnovu njihovog uspjeha u proteklih 10 godina pa je tako Dinamo ove sezone zaradio još dodatnih 7,7 milijuna eura. Kako bi se u narodu reklo - puni su k'o brod!

Realno, ponuda je izrazito izdašna jer Dinamo bi se na Maksimiru ravnopravno trebao nositi protiv Atalante i Šahtara, na tim utakmicama pred svojim navijačima 'modri' s pravom računaju na bod(ove), dok je Manchester City ipak neka druga nogometna dimenzija.

  • +19
Hrvatski telekom Prva liga, 7. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Uz najnoviju 'stimulaciju' klupskih šefova dečki će zasigurno još i više 'gristi' iako čisto sumnjamo kako Olmu, Ademiju, Livakoviću, Petkoviću, Hajroviću, Gavranoviću, Oršiću i ostalim suigračima treba bilo kakav dodatni stimulans. Igranje i dokazivanje u Ligi prvaka trebalo bi biti najveća nagrada jer odigraju li dobro - lakše će se i bogatije prodati...