MAXTV DERBI TJEDNA

Nenad Bjelica se nakon 18 godina vraća u Gradski vrt, a Zekića muče brojne ozljede

03.11.2018 u 12:30

Bionic
Reading

GNK Dinamo, vodeća momčad Hrvatski Telekom Prve lige, u nedjelju (Arenasport 3, 17.30) u sklopu 13. kola gostuje kod Osijeka na stadionu Gradski vrt. Bit će to prvi trenerski derbi u Osijeku za stratega Dinama Nenada Bjelicu koji se igrački afirmirao u klubu s Drave

Derbi tjedna, koji ljubitelji nogometa putem malih ekrana mogu gledati na programu Arenasport 3 (MAXtv), donosi derbi između Osijeka i Dinama.

'Modri' su vodeća momčad, u prvenstvu još ne znaju za poraz, a Osijek se nakon mjesec i pol vraća pred svoje navijače i sigurno je kako će atmosfera u Gradskom vrtu biti savršena. Momčad Zorana Zekića u prvenstvu ima niz od četiri utakmice bez poraza (remi i tri pobjede) te uoči derbija za Dinamom zaostaje samo šest bodova.

Zekić je na klupi Osijeka već pobjeđivao Dinamo, i to dva puta, ali - u Maksimiru. Doma još nije slavio...

'Nije to lijep podatak i bilo bi odlično kada bi se u nedjelju to promijenilo', kazao je Zekić u najavi utakmice i nastavio:

'Dinamo je favorit u toj utakmici, to ne treba skrivati. Imaju vrlo širok igrački kadar za potrebe HNL-a, trener Nenad Bjelica rotira momčad, pa nisu ni umorni od europskih nastupa. Ne vjerujem kako će se i oni zaletjeti grlom u jagode. Pokazali su kako znaju igrati pragmatično, strpljivo, baš na rezultat. Mi se ne bismo trebali opterećivati rezultatskim imperativom. Trebamo se fokusirati na kvalitetu pristupa i igre, volio bih da naši navijači nakon susreta budu ponosni na nas zbog načina na koji smo igrali. Želim da svi skupa uživamo u derbiju.'

Od Osijeka se očekuje da napadne, bez obzira na jakog protivnika. Ipak igra doma, pred svojim navijačima...

'Igramo nakon dugo vremena kod kuće, okolnosti će nas vući prema naprijed, ali moramo biti pametni. Dinamo ima opasnu tranziciju. Pokušat ćemo se nametnuti u posjedu lopte, ne zato što to smatram bitnim, već zbog toga što nam on donosi mirnoću. Osim toga, nismo mi momčad koja se zna samo braniti, niti ja to želim, pokušat ćemo napadati, ali ne smijemo u tome zaboraviti na taktičke zadatke', upozorava Zekić.

MAXTV DERBI TJEDNA

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Situacija s ozljedama nije sjajna, ima Zoran Zekić podosta problema i nedoumica uoči derbija.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 06. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Drago mi je što neću morati trošiti energiju na taj motivacijski dio, za derbi s Dinamom nema potrebe nikoga motivirati. Ovo je utakmica u kojoj se mogu posvetiti isključivo taktičkim stvarima. Problem mi predstavljaju brojni upitnici oko zdravlja igrača i činjenica da Janža nema pravo nastupa' kaže Zekić i nastavlja:

'Gabrijel Boban ima problem s leđima, Petar Bočkaj sa stopalom, još su pod injekcijama pa ćemo vidjeti hoće li biti u stanju zaigrati u nedjelju. Henty se vratio, ali je dobio visoku temperaturu, pa je malo vjerojatno da će biti u konkurenciji. Lopa je obnovio ozljedu protiv Krka, Mudražija još nije na potrebnoj razini nakon ozljede, a Šorša je već duže vrijeme izvan stroja. No, kukanja nema, moramo se nositi s tim problemima najbolje kako znamo.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Dinamo pak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi ove sezone ne zna za poraz, ima devet pobjeda i tri remija. Utakmica s Osijekom posebno će biti emotivna za trenera 'modrih' Nenada Bjelicu koji je ponikao u Osijeku.

'Uvijek se lijepo vratiti u svoj rodni grad, na stadion gdje sam napravio prve nogometne korake i mjesto gdje sam odrastao' kaže Dinamov trener koji se podsjetio kad je posljednji put zaigrao u Osijeku:

'Mislim da sam 2000. godine odigrao posljednju utakmicu na Gradskom vrtu. I baš, čini mi se, protiv Dinama. Bio je remi (1:1) i mislim da sam bio isključen. Mladi Bebek me isključio...'

Bjelica se ipak fokusirao na nedjeljnu utakmicu, derbi 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

'I mi i Osijek se nalazimo u dobroj formi, vjerujem da je to garancija još jedne dobre, ali i kvalitetne utakmice. Derbi? Dinamo stalno igra nekakav derbi. Evo, sada gostujemo kod Osijeka, pa prije reprezentativne stanke igramo s Lokomotivom, a onda poslije te stanke gostujemo kod Rijeke. Drago mi je što su naše utakmice gotovo uvijek derbiji, znači da radimo dobar posao, ali za Osijek se pripremamo kao za svaku drugu utakmicu. Poštujemo suparnika, Osijek ima dobru momčad i odličnog trenera, a imat će i pomoć publike s tribina. Vjerujem da će to biti fer i korektna utakmica, pa neka pobijedi bolji, a ja se nadam da će to biti Dinamo', optimističan je trener 'modrih'.

  • +14
Slaven Belupo - Dinamo, 12. kolo HT Prve lige, 2018/19. Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Rijeka1:1
Slaven Belupo-Dinamo Zagreb0:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb1293030
2.Lokomotiva1281325
3.Osijek1273224
4.Gorica1271422
5.Rijeka1246218
6.Slaven Belupo1226412
7.Hajduk1226412
8.Inter Zaprešić1231810
9.Istra 1961122379
10.Rudeš1202102

Sljedeće utakmice

3.11.Lokomotiva-Istra 1961
4.11.Gorica-Hajduk
4.11.Osijek-Dinamo Zagreb
5.11.Inter Zaprešić-Slaven Belupo
5.11.Rijeka-Rudeš