nema komunikacije

Nenad Bjelica progovorio o svom odnosu sa Zlatkom Dalićem: Još nisam niti jednom razgovarao s njim

06.05.2019 u 06:18

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica ove je sezone doslovno preporodio 'modre' i nakon gotovo pola stoljeća dočekao proljeće u Europi. Veliki je to uspjeh domaćeg klupskog nogometa iz kojeg se 'hrani' hrvatska reprezentacija. Zato je sve šokirao Bjeličin odgovor na pitanje o izborniku Daliću...

Nenad Bjelica na klupi Dinama je ove sezone dokazao da je trener za velike stvari, zato su 'modri' s njim prošlog tjedna i potpisali ugovor do 2021. godine kako bi nastavili izgradnju momčadi. Postao je Bjelica automatski i najplaćeniji trener u povijesti Dinama i domaćeg prvenstva, no od njega će se u nadolazećim sezonama očekivati i veliki rezultati. Posebice u Europi.

O svemu tome je Nenad Bjelica otvoreno progovorio nakon potpisivanja ugovora, no jedna je njegova izjava posebice uzdrmala, da ne kažemo i šokirala, domaću nogometnu javnost.

Naime, trener Dinama je napokon progovorio o svom odnosu s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem. Nakon svega, čini se kako stvari u hrvatskom nogometu i dalje ne funkcioniraju. Dapače, dojam je da postoji veliki problem. Ili je to samo privid?

'Moj odnos s izbornikom Zlatkom Dalićem? Iskreno, ja još nisam niti jednom razgovarao s njim!', kazao je Nenad Bjelica u razgovoru za 24 sata i nastavio:

  • +12
Nenad Bjelica, Dinamov trener Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Možda je to kritika, možda nije, ali da kažem drugačije - lagao bih. Nisam razgovarao niti s njegovim pomoćnicima. Puno sam pričao sa slovenskim ili poljskim, ali još nikada s hrvatskim izbornikom!'

Uh, i Vama se ovo čini nevjerojatnim? Iskreno, mnogi su ostali u šoku...

'Jednostavno, Dalić i ja nemamo nikakvu komunikaciju. Je li to normalno ili nije, procijenite sami', dometnuo je Bjelica koji je pokušao detektirati problem 'šuma u komunikacijskom kanalu' dvojice trenutno najvećih nogometnih autoriteta u Hrvatskoj.

'Žao mi je zbog toga, izuzetno ga poštujem, kao i sve njegove dosadašnje rezultate. Od srca mu čestitam na svemu što je postigao s Hrvatskom, ali iz nekog mog kuta izostanak komunikacije s hrvatskim trenerima je i nedostatak respekta prema svima nama. Puno trenera u Hrvatskoj postiže lijepe rezultate, vjerujem da svi skupa zaslužujemo malo više respekta', iskreno je govorio Nenad Bjelica u velikom intervjuu za 24 sata i na kraju zaključio:

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'To je moja jedina zamjerka prema njemu. Ne znam da li nema vremena ili smatra nepotrebnim komunicirati s nama, to je njegova odluka i ja ju poštujem...'

Na kraju, što uopće reći? Hrvatska se javnost, ne samo ona nogometna, nakon ovoga još uvijek oporavlja od početnog šoka. Stvarno je nevjerojatno da se ova dva nogometna stručnjaka i autoriteta - izbornik svjetskih viceprvaka i trener koji je nakon gotovo 50 godina preporodio Dinamo i prezimio u Europi - u našoj maloj Hrvatskoj nisu imala gdje u proteklih desetak mjeseci susresti, popričati, možda popiti kavu, sok, čašu vina ili piva, pa onako usputno načeti temu nogometa. Sigurni smo da bi imali o čemu razmijeniti riječ ili dvije. Barem za početak. I za dobrobiti hrvatskog nogometa...