zna se tko je gazda

Nenad Bjelica otkrio koje su zasluge Zdravka Mamića za ovakve rezultate Dinama

07.11.2019 u 21:36

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu su igrali utakmicu četvrtog kola C skupine Lige prvaka, a pred nešto manje od 30 tisuća svojih navijača dočekali su ukrajinski Šahtar. Iako su domaćini do sudačke nadoknade imali vodstvo 3:1, gosti iz Ukrajine kuću su ponijeli bod nakon remija 3:3

Trebalo je zaspati sa srijede na četvrtak. Toliko stresa, pa potom i tuge, jer Dinamo je s obzirom na činjenicu da je u 89. minuti vodio 3:1, bio bliži pobjedi od Šahtara.

Međutim, nespretnost obrane 'modrih', potom i Brychovo korištenje VAR-a, uskratili su Dinamu pobjedu, a posebno uznemiren nakon dvoboja bio je Nenad Bjelica.

Još u srijedu sasuo je 'drvlje i kamenje' na VAR, a dan poslije, nije mijenjao previše svoje stavove.

Za Bjelicu VAR nije perfektan sustav jer 'imamo bezbroj situacija u kojoj je on nepravedan'.

'Gledaju se situacije koje su sucu sporne. Ako ih ima pet pogledaj onda pet, a ne samo koja ti je sporna", rekao je Bjelica gostujući na N1 televiziji te dodao da je i Dinamo ponekad imao koristi od VAR-a, ali da je ostao protivnik tog sustava jer postoji i mogućnost manipulacije.

'Da mi imamo VAR u Hrvatskoj vjerojatno Dinamo ne bi osvojio Kup prije dvije godine jer su bile očigledne dvije pogreške na štetu Hajduka, ali ću vam reći da bi mi u prošloj sezoni imali ne jedno 30 bodova prednosti nego 40,45 koliko je suđeno na štetu Dinama', rekao je.

  • +56
Dinamo - Šahtar, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo 26. studenog gostuje kod Atalante. Doduše, ne u Bergamu već u Milanu.

'Atalanta je ove sezone imala samo jednu lošu utakmicu, u Zagrebu protiv Dinama. Oni dominiraju talijanskim prvenstvom, dominiraju, protiv Šahtara su bili bolji u Milanu. Očekujem težak meč. Dokle dolaze ljudska glupost kad me novinari pitaju kako motivirati igrače protiv Atalante. City još nije siguran remijem protiv Atalante. Teoretski mogu ispasti. Možda imamo i šanse, ako će City biti siguran pa doći sa slabijom momčadi', rekao je Bijelica, a onda za istu TV kuću objasnio kako Dinamo kotira kao klub.

'Dinamo je najbolji klub u regiji zbog svojih rezultata, stvara sjajne igrače, najbolji igrač svijeta je igrao je u Dinamu'

Kako Dinamo bira igrače?

'Kada skautiramo igrače gledamo kako igraju, ali i karakter. Karakter je jako bitan, bitniji mi je od toga da je igrač možda kvalitetniji Dinamo je interesantan klub, u slučaju odlaska stožernih igrača Petkovića, Oršića, Olma, ako odu onda se mora reagirati, ali sada nemamo potrebe da dovodimo nova imena.

'Olmo je najbolji igrač kojeg sam trenirao, a Dinamo najveći klub kojeg sam trenirao. Olmo je najperfektniji i na terenu i izvan njega, staložen dečko, stoji na zemlji s obje noge. Potpuno je normalan', rekao je Bjelica i dodao:

'Mamić je stvarao Dinamo, dovodio igrače, provodio sve prije Nenada Bjelice. On je doveo Petkovića, Oršića, a ne ja. I dâ, čujemo se. Ponosan je na dečke i na to kako radimo, kako se borimo. Uvjeren je da će završiti kako želimo. On jako dobro poznaje nogomet, dobro može procijeniti igrača. Dobro surađujemo. Iako naš kontakt nije velik. U privatne stvari oko pravosuđa se ne petljam'.