bio bi pojačanje

Nenad Bjelica odlučan je kad su u pitanju pojačanja: Ivanušeca želim bez obzira na Olma!

02.07.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Prijelazni se rok zahuktava, a Dinamo još uvijek čeka svog prvog 'kapitalca'. Trebao je to biti Luka Ivanušec (20) koji bi na Maksimir trebao stići iz Lokomotive. No, dogovor još nije postignut, a trener Dinama Nenad Bjelica ništa više ne želi prepustiti slučaju

Ostao je Dinamo odmah na startu prijelaznog roka bez reprezentativca BiH Eldara Ćivića (23) koji je umjesto u Maksimiru završio u mađarskom Ferencvarosu.

Bila je to dobra opomena treneru Nenadu Bjelici koji ne želi da mu se isti scenarij ponovi i s Lukom Ivanušecom (20). Naime, Ivanušec je velika želja Dinama koji je 'bratskom' klubu spreman platiti oko dva i pol milijuna eura odštete za hrvatskog U-21 reprezentativca. No, u utrku se uključio i grčki PAOK koji je ponudio 'okruglo' tri milijuna eura, a vjerojatno je spreman dati i puno više.

U Dinamu je to bio razlog za mobilizaciju, ne bi bilo dobro da u samo nekoliko dana ostane bez dva planirana pojačanja. Zato je odmah u 'ofenzivu' krenuo trener Bjelica.

'Mi Luku Ivanušeca želimo bez obzira na Olma. Ako Dani ostane, imat ćemo vrhunski vezni red', kazao je za Sportske novosti Bjelica i tako 'lopticu prebacio' Ivanušecu i njegovu menadžeru Marku Naletiliću. A i njima je jasno da žurbe nema, jer pred Ivanušecom je dovoljno vremena, stizat će i puno izdašnije ponude.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 32. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'O mogućem transferu još nisam razgovarao s menadžerom Markom Naletilićem', priznao je sam Ivanušec i napomenuo:

'Ako do 8. srpnja ne bude adekvatnih ponuda, priključujem se Lokomotivi na pripremama. A onda ćemo vidjeti, prijelazni rok traje do kraja kolovoza...'

OK, Ivanušec i Naletilić neke planove imaju, sam Luka zna što ne bi...

'Ponuda PAOK-a? Iskreno, nisam baš u razmišljanjima o nastavku karijere imao PAOK u mislima...', iskren je Luka Ivanušec koji napominje:

  • +11
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Dinamo ima prednost, ali nije mi bitan samo financijski dio. Želim igrati, želim otići u klub u kojem ću igrati. Novac je važan, ali ne želim punih džepova sjediti negdje na klupi i gledati druge kako igraju.'

Realno, za očekivati je da Luka Ivanušec u sljedećih nekoliko dana potpiše za Dinamo, jer na Maksimiru mu je i mjesto. No, prije toga 'modri' moraju odraditi koju prodaju jer Lokomotiva će svoj 'dio kolača' željeti odmah. Čist račun, duga ljubav. A Luka Ivanušec? Vjerujte, on će - ako nastavi razvijati svoj nogometni talent i igru - za nekoliko godina vrijediti desetak puta više nego sada.