osijek želi trofej

Nenad Bjelica napada vrh HT Prve lige s igračem s kojim je pisao povijest Dinama i mladim hrvatskim reprezentativcem

19.05.2021 u 08:12

Bionic
Reading

Nenad Bjelica s puno ambicija, kao i uvijek, priprema se za nadolazeće mjesece. U ovom slučaju, za cijelu novu sezonu, u kojoj želi napasti vrh HT Prve lige

Ambiciozni plan mađarskih vlasnika i Nenada Bjelice, to jest želja da NK Osijek napadne vrh hrvatskog prvoligaškog nogometa, ovih dana dobiva još čvršće uporište. Jer prije par dana potpisan je najskuplji transfer u povijesti Osijeka, težak 2,5 milijuna eura, kojim je najbolji strijelac HT Prve lige Ramon Mierez otkupljen od Alavesa.

Dogovoren je dolazak 24-godišnjeg Amera Hiroša, krilnog napadača Mladosti Doboj-Kaknja, dok je zimus transfer u grad na Dravi potvrdio i Šime Gržan iz pulske Istre 1961.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Međutim, tu nije kraj Bjeličinim akvizicijama.

Prema pisanju Glasa Slavonije, opet se priča o mogućem dolasku Damiana Kadziora, s kojim je Bjelica surađivao u Dinamu. No Poljak ima još dvije godine ugovora u španjolskom Eibaru. Možda je u njegovu, kao i u slučaju mladog hrvatskog reprezentativca Kristijana Bistrovića (ugovor do 2025.), koji je navodno otpisan u moskovskom CSKA, moguća opcija posudbe. U kombinacijama za dolazak u Gradski vrt spominju se i imena veznjaka Slaven Belupa Nemanje Glavčića te napadača Varaždina Jorgea Obregona.

Četvorici igrača istječu ugovori. Santini i Gyurcso zimus su dovedeni na pola godine, a ugovorne obveze završavaju Gutiju i Lopi. Gotovo sigurno svoj boravak u Osijeku okončao je Ukrajinac Dmitro Lopa. Preostala trojica još nisu definirala svoj status, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Santini bliži je odlasku nego ostanku, Adam Gyurcso je najavio odlazak iako nije posve zatvorio za sobom vrata, dok o Gutiju tek treba donijeti odluku. Upitno je i što će biti s ozlijeđenim Antom Ercegom koji je bio posuđen od Brondbyja. Što se tiče povratnika s posudbe, vrlo je izvjesno kako će Bjelica zadržati napadača Antonija Mancea.

Prema tome, jasno je da će Bijelo-plavi u novoj sezoni izgledati kudikamo drugačije, a svi njegovi navijači vjeruju - i opasnije.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport