HT Prva liga

Nenad Bjelica i Osijek traže pobjedu protiv Hajduka i nastavak borbe za naslov prvaka; ohrabrena Lokomotiva dočekuje nestabilnu Rijeku

06.02.2021 u 08:18

Bionic
Reading

U 20. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Osijek dočekuje Hajduk u 15 sati, a od 17:15 će snage odmjeriti Lokomotiva i Rijeka. Oba susreta su na Arenasport 3 programu (MAXtv)

Novo kolo Hrvatski Telekom Prve lige počinje derbijem Osijeka i Hajduka u subotu u 15 sati, dok nešto kasnije, od 17:15 igraju Lokomotiva i Rijeka. Obje utakmice možete gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXTv).

Bjelica oprezan, Tramezzani testira svoju momčad

Iako je Osijek jasan favorit protiv rastrojenog Hajduka koji se još traži pod novim trenerom, Nenad Bjelica poziva na porez.

'Hajduk je uvijek Hajduk. I kad je najbolji i kada nije, to je veliki hrvatski klub koji apsolutno poštujemo. Poštujemo njihove igrače i trenera. Imaju jako, jako puno kvalitete u momčadi i čeka nas težak zadatak', rekao je Bjelica u najavi susreta.

Nekadašnji trener Dinama nije bez razloga oprezan. Osijek ove sezone još nije uspio pobijediti Hajduk koji je jedini klub kojeg nisu pobijedili. U 2. kolu su Splićani pobijedili 2:1 u Gradskom vrtu, dok je u 11. kolu susret na Poljudu završio s 1:1 uz to da je Hajduk propustio zabiti iz penala u sučevoj nadoknadi.

'Tradicije su ovdje da se ruše. Neke smo već srušili ili ih barem izjednačili. Vjerujem da ćemo, bez obzira na sve, pronaći snagu i izaći kao pobjednici iz tog izazova', poručuje Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hajduk je u prošlom kolu na jedvite jade pobijedio Istru 1961 i jasno je da je pred Paolom Tramezzanijem težak zadatak i još puno rada.

'Sutra nas čeka totalno drugačija utakmica. Oni zaslužuju biti na toj poziciji. Imaju odličnu ekipu s jako dobrim trenerom, ali ja želim vidjeti reakciju svoje momčadi protiv ekipe koja je trenutno daleko ispred nas. Nadam se da igrači razumiju situaciju i vjeruju u sebe', rekao je trener Hajduka.

Tramezzani i Bjelica su stari znanci još iz doba kada je sadašnji trener Osijeka vodio talijanski Speziju.

'Bjelica je bio na našem kampu u Italiji i gledao naše treninge. Imao sam priliku upoznati ga. Radi se o jednom jako ugodnom čovjeku i njegovi rezultati sigurno govore o njemu', biranim je riječima govorio trener Hajduka kojeg četiri dana nakon Osijeka čeka i derbi s Rijekom na Rujevici pa je na put poveo 25 igrača među kojima je i dosta mladih:

'Volim na rapsolaganju imati i mlade igrače. Želim da budu tjedan dana s prvom momčadi, to je važno. Moraju doživjeti taj osjećaj i atmosferu', rekao je Tramezzani.

Lokosi čekaju Rijeku

Lokomotiva želi pobjedama nastaviti bijeg od dna tablice, a novi trener Jerko Leko polako hvata konce igre u svoje ruke. S druge strane, Rijeka oscilira u zadnje vrijeme i želi se što prije vratiti na pobjedničke staze i napasti sami vrh.

'Rijeka igra dosta promjenjivo. Igraju dobro, ali malo ih rezultati ne maze. No, evo, u zadnjoj utakmici su se od 0:2 vratili na 2:2 i to će im dati vjetar u leđa. Dolaze u Kranjčevićevu potvrditi dobru poziciju i odigrati dobru utakmicu. Na nama je da im to onemogućimo', rekao je Jerko Leko pa dodao:

'Nadam se da ćemo na onoj energiji sa Poljuda ostvariti dobar rezultat. Svi su više-manje tu. Marić ima tri žuta kartona pa na njega ne računamo, a Jelavić je upitan zbog ozljede. Stigla su nam i dva nova igrača, Antonio Marin i Irfan Hadžić, i oni će konkurirati za sastav već protiv Rijeke. Nadam se da će nam donijeti jednu novu energiju', poručio je Leko.

Rijeka je od 19. siječnja u pet utakmica upisala dvije pobjede, dva poraza i jedan remi. Simon Rožman želi pobjedu protiv Lokomotive za koju kaže da ju je teško pročitati.

'Teško se pripremati za Lokomotivu. U zadnje dvije utakmice promijenili su 20 igrača. Imaju i novog trenera koji još traži najbolji sustav. Moramo razmišljati najviše o sebi. Moramo pametno izabrati igrače jer su mnogi od njih pod velikim opterećenjem. Svi koji doniju šansu moraju izaći na teren s gardom da nema predaje. U ovom dijelu prvenstva nam nedostaju tri boda. Možemo reći da bismo ih ovom pobjedom vratili', rekao je Rožman čija ekipa igra šestu utakmicu u 19 dana:

'Lagao bih kada bih rekao da je ovaj tempo lagan. Jako puno se trošimo, posebno kada nam ne ide ni rezultatski. Imamo i jako puno pehova. Moramo se smiriti u završnici. Ako to sve posložimo, možemo se nadati osvajanju tri boda', poručuje Rožman.

Hrvatska 1. liga
VaraždinGorica2:1
RijekaŠibenik2:2
HajdukIstra 19611:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb19133342
2.Osijek19133342
3.Gorica18103533
4.Rijeka1683527
5.Hajduk1872923
6.Slaven Belupo1855820
7.Šibenik18621020
8.Varaždin19531118
9.Lokomotiva1836915
10.Istra 196117341013
Sljedeće utakmice
6.2.OsijekHajduk
6.2.LokomotivaRijeka
7.2.ŠibenikVaraždin
7.2.Istra 1961Dinamo Zagreb
8.2.Slaven BelupoGorica

Pogledajte još jednom najbolje golove 19. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.