UOČI SKUPŠTINE KLUBA

'Nemojte samo dizati ruke, već mislite na Dinamo'

21.12.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Dan uoči masovnog skupa pred maksimirskim stadionom povodom održavanja Skupštine NK Dinamo iz građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo', koja organizira mirni prosvjed, došlo je priopćenje kojim podsjećaju da žele ući na sjednicu i motriti rad skupštinara

'Poštovani, povodom napisa u pojedinim medijima da se na skupštini NK Dinamo 22. prosinca neće dogoditi ništa spektakularno i da je samim tim pojavljivanje članova kluba na toj skupštini nepotrebno, a posebno zbog dvije manipulacije koje su se danas pojavile i kojima se očito planira obmanuti javnost:

1) Dužni smo obavijestiti javnost da su članovi NK Dinama ujedinjeni u GI Zajedno za Dinamo, službeno obaviješteni od strane predsjednika nadzornog odbora NK Dinama Mirka Gjurašina da će skupština raspravljati o zahtjevima članova na sutrašnjoj sjednici.
(mail u prilogu)

U svjetlu te obavijesti, ali i zbog činjenice da u Statutu NK Dinamo stoji da je rad skupštine javan, smatrali smo prirodnim na skupštini zatražiti i prisutnost članova NK Dinama kao promatrača.

Jedino što želimo našim obraćanjem skupštini jest još jednom pružiti priliku matičnom klubu i izbjeći daljnje pravne posljedice, iako se u zakonskom roku nije osvrnuo. Niti su tijela kluba ispravila nepravilnosti koje smo naveli u našem obraćanju NO-u, osobno predanom direktoru kluba gospodinu Damiru Vrbanoviću još prije 45 dana. Također se obraćamo skupštinarima NK Dinamo u nadi da će za promjenu, umjesto da budu glasačka mašinerija osobe koja članove vlastitog kluba naziva ulicom i plaćenicima, donijeti i valjane zaključke koji će započeti proces ispravljanja nezakonitosti u klubu.

2) U istom trenutku, s internetskih stranica menadžerske tvrtke ASA International uklonjeni su danas podaci o Mariju Mamiću, koji je menadžer nizu Dinamovih bivših i sadašnjih igrača, posebno Šimi Vrsaljku. Dokaze da je do danas Mario Mamić naveden kao menadžer igrača na toj internetskoj stranici imamo, kao što je još uvijek naveden i na kontaktima na stranici te agencije http://asa-international.org/contacts.php. Taj pokušaj manipulacije ne može sakriti činjenicu da se izvršni dopredsjednik Dinama i dalje u lice smije pravnoj državi, s još jednom najavom prodaje Dinamovog bisera Šime Vrsaljka, čiji je menadžer sin izvršnog dopredsjednika, a njegovu prodaju dogovara izravno sam gospodin Mamić, što je sve u suprotnosti sa zakonom o sportu, budući da on ne bi smio biti na dužnosti u klubu. Tim postupcima, kao i privatnim osobnim ugovorima s nizom igrača, koje je izvršni predsjednik javno priznao nedavno u medijima, zajedno s činjenicom da je ponosan što mu je sin menadžer, upitan je i legalitet, uz same motive, takvih transfera, bivših i sadašnjih. Je li Dinamo spreman snositi posljedice ništavosti transfernih ugovora koje je potpisala osoba koja cijelo nije mogla obnašati funkcije u klubu?

U srijedu, 22. prosinca, s početkom u 18 sati pod Dinamovim Zapadom neće se dogoditi nikakav napad na klub ili ulični festival, nego prosvjed članova i navijača NK Dinamo, upravo zbog samovolje i kršenja zakona u našem klubu. Civilizirani dolazak Dinamovih navijača iz cijele Hrvatske, legendi kluba, članova i povjerenika te naša očekivanja da će skupština kluba kao pravni čin to zaista i biti - NIJE i ne može biti rušenje kluba.
Ono se više očituje u nepotizmu, kršenju Zakona RH, ismijavanju pravne države i nedozvoljavanju vlastitim članovima da sasvim u skladu sa zakonom, sudjeluju u radu kluba.

Nitko nije iznad Dinama - 1 član, 1 glas!'