NEMA PRAVDE

Nemoć FA-a, Rooney prošao bez kazne

01.03.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) nije kaznila zbog udaranja suparničkog igrača Jamesa McCarthyja laktom

ManU je sa 4:0 slavio na gostovanju kod Wigana, ali očekivana pobjeda pala je u drugi plan zbog novog incidenta koji je uzrokovao golgeter 'crvenih vragova' Wayne Rooney.

Zločesti dečko engleskog nogometa je na početku utakmice laktom udario Wiganovog veznjaka McCarthyja. Iako se je sve događalo gotovo pred očima suca, Rooney je ostao bez kazne.

Sve su zabilježile televizijske kamere, pa se očekivalo da će Fergusonov napadač biti naknadno suspendiran sa tri, četiri utakmice, ali to se nije dogodilo.

FA je prešao preko toga incidenta jer mu, prema Fifinim pravilima, nije dozvoljeno retroaktivno kažnjavati igrače. Bio bi to presedan koji engleski savez nije želio napraviti iako bi mu rijetko tko zamjerio. Da je sudac isključio Rooneyja, tada bi FA mogao odrezati kaznu koju bi želio, a ovako su ostali nemoćni.

To je sve razljutilo Wigana, pa se je oglasio i kluba vlasnik Dave Whelan.

'Ovo nam šalje užasnu poruku. Da je riječ o nekom drugom klubu ili igraču, možete se kladiti u to da bi bio isključen. No, suci se prestraše kada čuju riječ 'Rooney' i 'United'', rekao je Whelan te dodao:

'FA-u je drago što se može sakriti iza pravila i pustiti Rooneyja, kao što se isto boje poduzeti sankcije protiv igrača i Manchestera. Nešto nije u redu kada vrhunski igrač kao što je Rooney napravi nešto što je jasno kao dan i prođe bez kazne.'