bez milosti

Nemilosrdna UEFA; u trenucima kad se brojni klubovi bore za opstanak nizozemski je velikan dobio 50.000 eura kazne

29.03.2020 u 16:43

Bionic
Reading

Nogomet je, kao u ostalom i sav sport diljem svijeta, u potpunom kolapsu. No, UEFA se - bez obzira na kritičnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa - slijepo drži pravila i nema popusta za stare grijehe...

Nogometni klubovi diljem Europe i svijeta pokušavaju pronaći način kako uopće preživjeti financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja je zaustavila sav sport. Realnost je takva da će mnogi ili propasti ili biti na rubu bankrota, ali Uefu to očito ne brine.

Disciplinska komisija Uefe je tako kaznila nizozemski Ajax s 50.000 eura zbog nereda koje su izazvali navijači 'kopljanika' na utakmici šesnaestine finala Europske lige protiv španjolskog Getafea.

Milosti u ovakvim slučajevima jednostavno nema, bez obzira na kritično stanje u mnogim klubovima. Disciplinska komisija odradila je telefonski sastanak i kazna je primjerena djelu koje je učinjeno. A to je da su navijači Ajaxa upaljačem pogodili napadača Getafea Deyversona te su trgali sjedalice na stadionu.

  • +7
Eredivisie, Heerenveen - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Treba istaknuti kako su u Ajaxu odmah nakon tog nemilog incidenta identificirali izgrednike, prijavili ih policije te im doživotno zabranili ulazak na stadion! No, bez obzira na brzu reakciju, sad će još i nemilosrdnoj Uefi morati platiti dodatnih 50.000 eura. U ovim teškim vremenima za klubove to je velik novac, 'kopljanicima' će ovo biti popriličan uteg...