francuzi i nijemci su spremni

Nema više nazad: Nogometna revolucija stupa na snagu još ove sezone!

21.04.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon što je utakmica Reala i Bayerna ovog utorka pokazala da je uvođenje video tehnologije kao pomoć sucima nužno u modernom nogometu, Francuski nogometni savez potvrdio je da će ju iskušati još ove sezone u dodatnim kvalifikacijama za opstanak u prvoj ligi, dok će u Bundesligi biti korištena od sljedeće...

Video tehnologija kao pomoć sucima već je korištena na Fifinom klupskom SP-u, a također i na nekim prijateljskim utakmicama reprezentacija te ostaje u sjećanju kako je u ožujku zahvaljujući njoj naknadno poništen gol Griezmanna zbog zaleđa, a priznat onaj Deulofeua u dvoboju Francuske i Španjolske.

Ova novost u nogometu ima svojih protivnika koji smatraju da video analize usporavaju utakmicu, a također i oduzimaju draž sportu, jer je moguće da igrači i navijači proslave pogodak koji zatim suci na temelju video snimke ipak ponište.

No, dvoboj Reala i Bayerna ovog utorka na Bernabeuu pokazao je koliko je potrebna pomoć sucima, jer dva su gola pala iz zaleđa, a i crveni karton Vidala bio je iznimno sporan.

Nacionalni savezi i njihove lige baš zbog toga će požuriti s implementacijom nove tehnologije, a u Francuskoj su potvrdili kako će biti korištena još ove sezone, u dodatnim kvalifikacijama za opstanak u prvoj ligi.

U Bundesligi su pak već odlučili kako će sljedeće sezone sve utakmice njemačkog elitnog klupskog ranga biti igrane uz video tehnologiju kao pomoć sucima pa simulacije u kaznenom prostoru poput one Time Wernera tijekom jeseni i fantomski pogodak Kiesslinga od prije par godina više neće izazivati kontroverze.

A kad jednom Nijemci podignu standard, slijedit će ih i svi drugi...