SJAJNI POSLOVNI REZULTATI

Nema recesije na Old Traffordu

01.09.2011 u 18:11

Bionic
Reading

Osim na travnjaku engleski nogometni prvak Manchester United bilježi i sjajne financijske rezultate. U protekloj godini 'crveni vragovi' su ostvarili profit u iznosu od 120 milijuna eura

Na 'Otoku' financijska godina traje od 6. travnja jedne do 5. travnja druge godine, a ManU financijske rezultate objavljuje nakon svakog kvartala.

U protekloj godini ManU je po prvi put uprihodio više od 350 milijuna eura, čak 376 milijuna eura što je za 50 milijuna više od godine dana ranije.

Najveći dio prihoda stiže od televizijskih prava (135 milijuna eura), utakmice su donijele 122 milijuna, a marketinške aktivnosti 119 milijuna eura.

Dodatnu financijsku injekciju klub očekuje i od skorašnjeg izlaska na singapursku burzu. Manchesterove dionice kotirale su na Londonskoj burzi od 1990. do 2005. godine kada je klub kupio Amerikanac Malcolm Glazer.

Nakon kupnje ManU je iz dioničkog društva pretvoren u društvo s ograničenom odgovornošću čime je ukinuta kotacija dionica.

Izlaskom na burzu klub s Old Trafforda očekuje oko 700 milijuna eura svježeg kapitala čime bi vrijednost kluba porasla na 2,5 milijardi eura.