MALMÖ, 18.15 SATI

Nema kalkulacija, Poljsku se mora dobiti

25.01.2011 u 10:13

Bionic
Reading

San o medalji na Svjetskom prvenstvu hrvatskim se rukometašima rasplinuo nakon nedjeljnog poraza od Švedske. Pred igračima Slavka Goluže je novi cilj – osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Da bi to osigurali, moraju danas s početkom u 18.15 sati pobijediti Poljsku

Prije dvije godine Hrvatska i Poljska su igrale ogled za finale u Zagrebu. Danas je sasvim druga priča - ovog puta njihov sraz koji započinje u 18.15 sati ima drugi ulog – Olimpijske igre u Londonu.

Sad je sasvim jasno da su obje reprezentacije podbacile na ovom prvenstvu, no neodlazak na Olimpijske igre bio bi ravan katastrofi. Hrvatska rukometna reprezentacija u Švedskoj još nije odigrala susret kakav se očekuje od reprezentacije takvog ranga. Tu nemojmo računati visoke pobjede protiv rukometnih 'liliputanaca'. Zato je izuzetno važno da Golužini izabranici danas protiv Poljske pokažu od čega su napravljeni. Ali neće biti lako.

'Očekujem jako, jako tešku utakmicu. Znamo čime raspolažu Poljaci, kakve imaju šutere i koliko je dobra njihova obrana 6-0. No mi moramo imati snage, hrabrosti i odlučnosti da uđemo ukoštac s njima, da se borimo i da damo sve od sebe. Pobjedu će odnijeti onaj koji je više bude želio, glava će presuditi, a ovaj put nadam se da će to biti u našu korist', najavio je ogled Slavko Goluža.

U slučaju pobjede Hrvatska bi ušla u borbu za peto mjesto i sigurno bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre, u slučaju neodlučenog bit ćemo četvrti u skupini te nas čeka borba za sedmo mjesto koje znači put u London. Porazom od Poljske više ne bismo ovisili o sebi, jer ako Argentina pobijedi Srbiju, ispast ćemo iz kvalifikacija za OI.

'Olimpijske igre su nešto posebno, zaista veliko, čak i veće od Svjetskog prvenstva. Ako nam se ovo već moralo dogoditi, onda je dobro da se dogodilo sada. Moramo glave staviti skupa i odraditi Poljsku maksimalno pametno te možemo pobijediti. Time bismo napravili veliki korak prema OI', kazao je Lacković.