NEUHVATLJIVI ZA SVE

Nema im ravna! Trofejna braća Sinković potukla konkurenciju i osvojila europsko zlato; evo što kažu nakon novog najsjajnijeg odličja

11.04.2021 u 12:53

Bionic
Reading

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu

Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.

Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

Sinkovići su do ovog EP-a zajedno osvojili 11 europskih, svjetskih i olimpijskih zlata, četiri srebra i jednu broncu kao članovi četverca, dvojca na pariće i dvojca bez.

Na prvom velikom natjecanju u novoj disciplini osvojili su srebro na SP-u 2017., a zatim nanizali zlata na EP-ima i SP-ima 2018. i 2019., prije nego što su lani na Europskom prvenstvu završili drugi iza Rumunja Cozmiusa i Tudose. Sada su vratili zlato.

Iduće natjecanje i još jedna stanica na putu do Olimpijade u Tokiju je Svjetski veslački kup koji se po prvi puta u povijesti održava na zagrebačkom Jarunu od 30. travnja do 02. svibnja.

Čestitam braći Sinković, Valentu i Martinu, na osvojenom naslovu europskih prvaka u dvojcu bez kormilara na Europskome...

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 11. travnja 2021.

'Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvaci nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu', kazao je Valent Sinković.

'Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju', izjavio je Martin Sinković.

  • +4
Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković bile su u finalu pete. Mlade Velolučanke postigle su vrijedan uspjeh samim plasmanom u finale.

Hrvatski veslački reprezentativac Damir Martin osvojio je peto mjesto u A finalu samaca na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu. Nekadašnji europski prvak i aktualni olimpijski doprvak je već ulaskom u A finale ostvario cilj, a među šestoricom najboljih samaca je završio kao peti s vremenom 6:57.35 minuta.

Zlatnu medalju osvojio je Nijemac Oliver Zeidler (6:48.86), srebro je osvojio Danac Sverri Nielsen (6:49.97), a broncu Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk (6:51.85). Ispred Martina je ciljem prošao i Grk Stefanos Ntouskos (6:52.34), a zadnje mjesto je osvojio Norvežanin Kjetil Borch (7:01.74).