POHLEPA UBIJA HOKEJ

Nema dogovora, štrajk u NHL-u neizbježan

14.09.2012 u 15:20

Bionic
Reading

U srijedu su Udruženja igrača odnosno vlasnika klubova u NHL ligi razmijenila posljednji popis kompromisa ispod kojih nisu spremni ići u nastojanju da spase predstojeću sezonu. Jedni druge ponovno su odbili

To znači da je NHL lockout, odnosno zabrana rada iliti štrajk u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu postao sasvim izvjestan: do njega će konačno doći u subotu u ponoć po istočnoobalnom vremenu!

Taj je zaključak posljedica činjenice da u međuvremenu niti jedna niti druga strana neće izlaziti s novim prijedlozima, niti će se njihovi predstavnici iznova sastajati.

'Nitko ne bi više od mene želio da natjecanje krene kako je planirano. Nažalost, to nije moguće i zato se osjećam izrazito loše. Jednostavno, nije moguće nastaviti u statusu quo,' izjavio je povjerenik natjecanja Gary Bettman istaknuvši da su vlasnici klubova suglasni s pauzom koja će, u najmanju ruku, osjetno skratiti sezonu.

Dvije se strane spore oko raspodjele prihoda: igrači su njima dosad participirali s 57-postotnim udjelom. Vlasnici ga, iako i dalje profitiraju, žele smanjiti.

Bit će to treći prekid rada u NHL ligi u posljednjih 18 godina: dok je 1994/95 sezona bila samo skraćena, deset sezona kasnije (2004/05) bila je u potpunosti promašena.

Kao i tada, i ovaj se put očekuje egzodus hokejaša u europske klubove. Moguće je pokoju zvijezdu očekivati i u Medveščakovoj EBEL ligi.

Nova NHL sezona trebala je startati 11. listopada.