bizarno

Neki novinari potpuno šokirali: Je li moguće da su ovako glasali u izboru za Zlatnu loptu?

04.12.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Luka Modrić uvjerljivo je osvojio nagradu za najboljeg nogometaša godine France Footballa, no da se pita dopisnike iz Kirgistana ili Centralnoafričke republike, ne bi je dobio nitko od favorita...

U glasanju za Zlatnu loptu sudjelovalo je 180 novinara iz cijelog svijeta, a čak 79 je dalo maksimalan broj bodova Luki Modriću koji je s uvjerljivom prednošću pobijedio ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ono što je našem kapetanu donijelo pobjedu je to što među Deschampsovim Francuzima se nitko nije posebno istaknuo na Svjetskom prvenstvu pa su im se glasovi raspršili između Griezmanna, Mbappea, Varanea i ostalih. Kolektivni uspjeh koštao ih je individualnog.

Od regionalnih novinara koji su imali pravo glasovati Zdravko Reić očekivano je dao maksimalan broj bodova Modriću, kao i Vladimir Novak iz Srbije, Danilo Mitrović iz Crne Gore te Bajram Shala s Kosova. Za BH novinara Emira Aletića Luka je drugi, a Slovencu Andreju Stareu nije ni među pet.

Za bizarno glasovanje pobrinuli su se novinari iz egzotičnih zemalja. Za dopisnika iz Centralnoafričke republike najbolji je bio Karim Benzema iako uopće nije igrao na SP-u, a glasač iz Kirgistana iznenadio je proglasivši golmana Thibauta Curtoisa nogometašem godine. Luis Suarez dobio je pak potporu Bolivije i Somalije, a zanimljivo da Argentinac Enrique Wolff nije uvrstio Messija među petoricu najboljih.

Za Pascala Ferrea, koji je zastupao sjedište France Footballa najbolji je bio Kylian Mbappe, a slijedili su ga Modrić, Griezmann, Ronaldo i Varane.

Kako su novinari glasali pogledajte ovdje.