sve dam, samo da ga prodam

Nekad najbolji strijelac Serie A u velikim je problemima; Juventus ga očajnički pokušava prodati, ali nitko ga ne želi

26.04.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Gonzalo Higuain (31) niti u najluđim snovima nije mogao predvidjeti ovo što mu se trenutno događa. Argentinac je 2016. godine bio najbolji strijelac talijanskog prvenstva, i dalje je jedan od najubojitijih napadača, ali danas je u situaciji da ne zna za koga će igrati sljedeće sezone

Velika je karijera iza Gonzala Higuaina (31). Jedan od najboljih svjetskih napadača u Europu je stigao iz argentinskog River Plate, madridski Real ga je 2007. godine platio 12 milijuna eura. Nakon šest sezona u 'kraljevskom klubu' za koji je odigrao 264 utakmice i zabio 121 gol odlazi u Italiju.

Real ga je jednostavno morao prodati jer je tog ljeta doveo Garetha Balea za 101 milijun eura, a u momčadi je bio i skupi Cristiano Ronaldo, te Karim Benzema, Angel Di Maria... Za popularnog Pipitu u toj postavi nije bilo mjesta, ali Napoli je za njega 'iskrcao' 37 milijuna eura, a Higuain je za momčad sa San Paola odigrao 146 utakmica i zabio 91 gol. U svojoj posljednjoj sezoni, 2015./2016. postao je najboljim strijelcem Serie A, te je sezone u prvenstvu zabio 36 golova.

Svoje je golgetersko umijeće naplatio 2016. godine kad odlazi u Juventus koji je Napoliju za njega isplatio nevjerojatnih 90 milijuna eura. I u Torinu je bilo sjajno, sve do prošlog ljeta kad je u grad stigao - Cristiano Ronaldo. Nakon samo 105 utakmice i 55 golova za 'staru damu' Pipita je morao krenuti dalje...

  • +5
Premier liga, Liverpool - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Juve ga je pokušavao 'utopiti', ali zainteresiranih nije bilo. Problem je njegova plaća od osam milijuna eura na godinu, plus premije. A Gonzalo više nije onaj stari iako definitivno nije za otpis. Ima još dovoljno 'dinamita' u njegovim nogama.

Otišao je prvo na posudbu u Milan, ali je već u siječnju ove godine - nakon samo 22 utakmice i osam zabijenih golova - 'prekrižen' te ga je do kraja sezone uzeo Chelsea. U dresu 'bluesa' do sada je odigrao 14 utakmica, zabio je samo dvaput... Londonski klub sad je objavio kako neće produljiti ugovor s Argentincem i on se na kraju sezone vraća u Juventus. Koji ga jednostavno ne može platiti jer Ronaldo je prioritet koji je 'usisao' sav novac.

  • +10
Argentinski nogometaš Gonzalo Higuain Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tu dolazi do velikog problema. Pipita sa 'starom damom' ima ugovor na još dvije godine i s plaćom od osam milijuna eura bio bi najskuplja rezerva u povijesti nogometa.

Zato čelnici Juventusa ponovno na sve načine pokušavaju prodati argentinskog napadača. Za sada bezuspješno, iako treba reći da su dečki iz Torina poprilično kreativni, barem što se ponuda tiče. Tako su Higuaina prvo ponudili Interu. Uz njega su bili spremni dati i 30 milijuna eura. Za uzvrat su poželjeli njegovog mlađahnog zemljaka - Maura Icardija!

Taj očajnički pokušaj ipak nije prošao, Inter ne želi Higuaina već Paula Dybalu. A on pak ne želi u Inter. I priča je tu završila puno prije nego što je uopće i započela. I ponovno su svi u problemima - Juve koji ne može plaćati Higuaina koji se vraća u Torino i zna samo to da je nepoželjan. Ne zna gdje će igrati jer je jednostavno preskup, a iza sebe ima očajno lošu sezonu i cijena mu je drastično pala. Za osam milijuna eura po sezoni mora zabijati barem triput više. I tako se stvorio zatvoreni krug u kojem svi - barem za sada - gube.