INTERVJU

Nekad je spašavao Salzburg, a sada mu želi da ispadne

01.08.2017 u 11:02

Bionic
Reading

Bivši nogometaš, između ostalih i Salzburga i Rijeke, a danas trener drugoligaša Novigrada, Nino Bule, uvjeren je kako će momčad s Rujevice proći u play-off Lige prvaka

Pred Rijekom i Red Bull Salzburgom uzvratni je dvoboj trećeg pretkola kvalifikacija Lige prvaka (srijeda, 20.45 sati, stadion Rujevica), a nakon remija 1:1 u Austriji, jasno je da je Kekova momčad u laganoj rezultatskoj prednosti.

Složio se s tom tvrdnjom i jedan od nekolicine igrača koji su nosili dres oba sastava, a igrali su za Salzburg i Rijeku i Mladen Mladenović, Damir Milinović, Manuel Pamić, Nikola Pokrivač i Nino Bule.

  • +16
Red Bull Salzburg - Rijeka, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Definitivno je rezultatska prednost na strani Rijeke. Ima taj postignuti gol u gostima, samim time i mogućnost lakše kontrole utakmice. Odnosno ne mora srljati i bezglavo tražiti gol, već strpljivom igrom čekati svoju priliku. I zato je bitno da i navijači budu jednako strpljivi jer u ovakvim se utakmicama prije svega traži rezultat. Ulog je jako velik', rekao je za tportal.hr Nino Bule, danas trener u drugoligašu Novigradu.

Vi ste dio karijere proveli u Salzburgu, ali ne u ovoj eri uz bogatog sponzora?

'Da, bio sam dok klub nije imao toliko novca. Istina, nisam bio dugo, tek šest mjeseci, a u to vrijeme momčad je vodio Nikola Jurčević. Iskreno, ne sjećam se koliko sam golova zabio, jer bilo je to 'davne' 2005. godine, ali sjećam se ključna dva u pobjedi kojom smo spasili klub od ispadanja u drugu ligu. No i tada se osjetilo da je to klub s ugledom i tradicijom'.

Sada je očito puno lakše igrati u tom klubu?

'Vidi se da su uz ta financijska sredstva podigli klub i da se ulaganja posljednjih godina isplate. Ali i Rijeka ide sličnim putem, ne možda toliko izdašnim kao RB Salzburg, ali evidentan je pomak u svakom segmentu. I iskreno, meni ovaj uspjeh Rijeke odnosno odličan rezulta iz prve utakmice uopće nije iznenađenje jer Rijeka već duže vrijeme ima odlično uigranu ekipu, s iskusnim trenerom'.

Može li iskustvo iz ove faze natjecanja biti prevaga austrijske momčadi?

'Ne vjerujem, jer prošle godine su Austrijanci ispali od Dinama pa i nemaju neko veće iskustvo. Ono što je možda jedina prednost Salzburga jest pojedinačna kvaliteta, ali Rijeka ima sjajno izbalansiranu momčad. Također, Rijeka će imati veliku podršku svojih navijača. Salzburg također ima svoje navijače, ali oni su podijeljeni, između one stare Austrije i novog Red Bulla'.

Na strani Rijeke je i trenersko iskustvo?

'Slažem se da je Matjaž Kek odličan trener, puno iskusniji od Marca Rosea, ali na terenu igraju igrači. Lako je složiti taktiku ali na terenu morate imati nekoga tko će tu ideju provoditi'.

Ipak, za Vas nije upitno tko će proći odnosno za koga ćete navijati?

'Naravno da ću navijati za Rijeku, a čak sam i uvjeren u prolaz momčadi s Rujevice', zaključio je Nino Bule.

Dakle, ako je i bilo dvojbi oko plasmana Rijeke u play-off Lige prvaka, Bule ih je sve otklonio.