Tko bi rekao?

Nećete vjerovati tko ima najbolju nogometnu školu u Europi: Visoko na popisu je i zagrebački Dinamo

21.10.2019 u 22:32

Bionic
Reading

Beogradski Partizan ima najbolju nogometnu školu u cijeloj Europi

Iako ne volim baš stavljati u naslov 'nećete vjerovati', ovo je stvarno podatak za upravo takav naslov. Centar za nogometnu statistiku i istraživanje je objavio ljestvicu najboljih nogometnih škola u Europi, a na samom vrhu, na prvoj poziciji se smjestila nogometna škola beogradskog Partizana.

Partizan je dao najviše igrača u 31 europskoj ligi, odnosno njih ukupno 75. Time je beogradski klub pretekao Ajax koji je godinama dominirao u tom segmentu. Prošlogodišnji polufinalist lige prvaka za Partizanom zaostaje za samo tri igrača i to ga je smjestilo na drugo mjesto.

Zagrebački Dinamo i dalje drži visoku petu poziciju sa 60 igrača, a osim Partizana i Ajaxa, ispred su Sporting sa 63 i Dinamo Kijev sa 62 igrača u europskim ligama. Iza Dinama je Crvena zvezda s 59 i Vojvodina s 56 igrača.

Na popisu je i Hajduk koji se smjestio na 17. mjestu s 43 igrača, a iza Splićana su ostali neki velikani poput Porta koji ima 41, PSG-a koji ima 40, Manchester Uniteda s 38, Arsenala s 37 i Chelseaja s 34 igrača u Europi.