SASVIM DRUKČIJI MOMAK

Nećete vjerovati o čemu je Roger Federer sanjao s 18 godina!

31.01.2018 u 12:01

Bionic
Reading

Nakon osvajanja 20. Grand Slam titule na Australian Openu Roger Federer iznimno je zanimljiv svjetskoj javnosti, a u medijima se pojavio njegov intervju iz tinedjžerskih dana u kojem svoju ženu iz snova opisuje kao kombinaciju Pamele Anderson i Cindy Crawford...

Legendarni 36-godišnjak po mnogima je najveći sportaš koji je ikad igrao tenis i o njemu se gotovo sve danas zna, no nakon trijumfa u Melbourneu pobjedom u finalu protiv Marina Čilića u medijima se pojavio zanimljiv intervju iz tinedjžerskih dana koji pokazuje da su se neke stvari kod njega definitivno promijenile.

  • +56
Australian Open, finale, Marin Čilić - Roger Federer Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toru Hanai

Radi se o razgovoru iz 2000. godine koji je napravio švicarski Blick u trenutku kad je Federer bio 64. tenisač svijeta i velikim koracima grabio prema vrhu, no još uvijek je čekao svoje prve prave uspjehe na ATP razini.

Tih se dana Roger hvalio da ne trenira previše i da uživa isključivo u mečevima i igranju na rezultat, ali za razliku od Novaka Đokovića koji je još u doba dok je bio potpuno nepoznat tvrdio da mu je cilj postati prvi igrač svijeta, Federer je bio nešto skromniji.

'Možda postanem i prvi igrač svijeta, nikad se ne zna. No, meni je cilj osvojiti ATP turnir. Još uvijek svi moji udarci nisu sazrijeli, imam mjesta za napredak,' izjavio je tada Roger Federer pa dao krivu procjenu s kim će se boriti na teniskom vrhu sljedećih godina:

'Mislim da će to biti Nicolas Kiefer. Kad ima svoj dan, njega je jako teško pobijediti.'

Autor: Youtube

Federer je tih dana tvrdio da mu novac ne znači puno i da voli uz sebe imati tek 50 franaka kako bi mogao uvijek nešto pojesti. Curu nije imao i zanimljiv je bio njegov odgovor o ljubavnim ambicijama.

'Ne, ispred moje hotelske sobe se još nije pojavila niti jedna žena. Možda će se početi pojavljivati s vremenom, tko zna. Ali u principu nisam žderač žena, više sam rezerviran i sramežljiv. Nisam klasični osvajač. Mogu se zamisliti u kratkoj avanturi, ali ne želim postati seksualni simbol i tako se prikazivati. Tada bi ljudi mogli zaključiti da je Federer lud,' naglasio je 18-godišnjak te otkrio kako bi trebala izgledati žena njegovih snova:

'Morala bi biti lijepa. Možda kombinacija Pamele Anderson i Cindy Crawford. Naravno, još mnoge druge stvari bi trebale biti korektne.'

  • +12
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo, Federer je par mjeseci nakon ovog intervjua na Igrama u Sydneyju upoznao slovačku tenisačicu Mirku Vavrinec zbog koje je nekoliko godina kasnije Pamelu i Cindy izbacio iz glave te ušao u vezu koja je rezultirala brakom, a danas imaju i četvero djece.

Rogerovo bogatstvo približava se u 2018. godini cifri od pola milijarde dolara, a vjeruje se da je upravo poslovno sposobna supruga zaslužna što je postao zaštitno lice brojnih luksuznih marki poput Rolexa, Moeta, Lindta, Nikea i Mercedesa pa danas više ne mora brinuti o novcu, kao ni sljedećih nekoliko njegovih generacija potomaka...