maxtv derbi tjedna

Ne želite propustiti povijesnu utakmicu Dinama, a nemate ulaznicu? Evo gdje je možete gledati

08.11.2018 u 09:32

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak, u sklopu 4. kola Europske lige, domaćini su Spartaku iz Trnave (Arenasport 3, 21:00). U ovoj utakmici Dinamo ima priliku osigurati nakon 49 godina čekanja nastup u europskom proljeću, a interes navijača za posjet Maksimiru je jako velik. No, kako je sjeverna tribina zatvorena, kapacitet stadiona je smanjen, pa će i pred TV-ekranima biti više 'modrih' navijača

Zagrebački Dinamo pod vodstvom Nenada Bjelice napokon izgleda kao momčad koja može biti konkurentna suparnicima na najvišoj europskoj razini. Pokazala je to momčad Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka kada joj je nedostajalo samo malo sreće da izbaci švicarski Young Boys i izbori plasman u grupnu fazu, a pogotovo je to pokazala u dosadašnjim utakmicama Europske lige.

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

A zbog toga jasno je da je interes navijača za ovu utakmicu velik, i ulaznice su planule u rekordnom roku. Doduše, kapacitet stadiona je zbog Uefine kazne smanjen.

>> Odlična vijest za sve Dinamove navijače koji nisu kupili ulaznicu, a žele dvoboj gledati u Maksimiru

Pobijedio je Dinamo turski Fenerbahče, belgijski Anderlecht, te slovački Spartak i sada ima priliku da pred svojim navijačima u novom okršaju s prvakom Slovačke napokon prekine prokletstvo europskog proljeća. Dinamu bi za potvrdu prolaska u nokaut fazu natjecanja trebao biti dovoljan jedan bod, no svi u klubu silno žele velik uspjeh proslaviti novom pobjedom. Da je Dinamo u dobroj formi potvrdila je i nedjeljna gostujuća pobjeda u prvenstvenom derbiju s Osijekom koja je rezultirala dodatnim učvršćivanjem prvog mjesta na tablici.

  • +5
Europska liga - 3. kolo, Spartak Trnava - Dinamo Zagreb, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Bjelica želi pobjedom potvrditi plasman u europsko proljeće:

'Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, te smatram da sam time sve rekao. Ne bih si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici. Uvijek postoji pritisak, no sami si ga stvaramo i protiv Spartaka ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili. Nemamo previše vremena za taktička i tehnička poboljšanja jer će ovo biti naša 25 utakmica ove sezone. Najveći je zadatak održavanje dobre klime, da atmosfera bude opuštena i da istovremeno igrači budu maksimalno agresivni za ovakvu utakmicu. Razmišljam samo o pobjedi. Ja imam problem što volim pobjeđivati, a to moji igrači osjećaju i prihvaćaju tu moju energiju koju prenosim na njih. Spartak je vrlo dobra momčad. Radi se o ozbiljnoj momčadi koja ima momčadski duh i kvalitetu. Respektiramo i cijenimo ih, te znamo da ćemo se jako morati pomučiti da ih pobijedimo', prenosi Dvoznak.com.

Glede početnog sastava Dinama upitno je tek hoće li Bjelica forsirati nastup braniča Dilavera i Leovca koji su se tek oporavili od ozljeda, odnosno vjerojatnije je da će na njihovim pozicijama priliku ponovno dobiti Perić i Rrahmani.

Spartak je nakon neočekivanog naslova prvaka Slovačke loše započeo novu prvenstvenu sezonu, no kako je vrijeme odmicalo Latalova momčad djelovala je bolje pa je subotnjom pobjedom nad Podbrezovom napokon izborila poziciju u gornjem domu tablice. Nema Latal dovoljno širok kadar za nastupe na tri fronta, stoga mu navijači zbog odličnih rezultata u Europi nisu zamjerili neuvjerljiv ulazak u prvenstvo.

Spartak je u kvalifikacijama za Europsku ligu izbacio favorizirane momčadi Zrinjskog i Legije iz Varšave, a ispao je tek nakon produžetaka protiv Crvene Zvezde koja u Ligi prvaka otkida bodove Napoliju i Liverpoolu. Grupnu fazu Europske lige momčad Spartaka započela je iznenađujućom pobjedom nad Anderlechtom, no nakon toga je upisala poraze od Fenerbahcea i Dinama. Poveo je Spartak protiv Dinama, no pred praznim tribinama u Trnavi gosti su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist.

Latal vjeruje da Spartak može izboriti plasman u nokaut fazu natjecanja:

'Jedva čekamo utakmice u Zagrebu i Bruxellesu koje će biti izazovne. Ne želim reći da ne razmišljamo o prolasku. Sretni smo što je skupina vrlo izjednačena i što svi mogu proći dalje. Prije početka natjecanja bili bismo presretni da imamo tri boda nakon tri utakmice'.

Gosti u Zagreb stižu značajno oslabljeni budući da Latal ne može računati na braniča Hladika i veznjaka Slobodu, te na dva ključna prvotimca, neizostavnog veznjaka Grendela i glavnog golgetera Bakoša.

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht – Dinamo 0:2
  • 25. listopada: Spartak T.- Dinamo 1:2
  • 8. studenog: Dinamo – Spartak T.
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u