ČUDESNI Sydney United

Ne propustite povijesnu utakmicu Hrvata koji žele pokoriti Australiju; evo gdje gledati spektakl finala nogometnog kupa iz Sydneyja!

30.09.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Tisuće hrvatskih iseljenika u Australiji s nestrpljenjem čekaju subotu 1. listopada (MAXSport 1, 11.45 - MAXtv), kada njihov klub Sydney United 58 FC igra u finalu nacionalnog kupa protiv Macarthura. Euforija je zahvatila cijeli Sydney jer ovakav spektakl se ne propušta

Povijesna je to utakmica za desetke tisuća hrvatskih iseljenika, a Miro Vlastelica, trener kluba Sydney United koji je podrijetlom iz Turjaka nedaleko od Sinja, uvjeren je da je trofej njihov.

'Držat ćemo se načina na koji smo dosad igrali i nećemo puno toga mijenjati. Poštujemo Macarthur, poštujemo njihove igrače, ali nikoga se ne bojimo. Ovo je za sve nas samo još jedan izazov i ako sve bude išlo po planu, nadamo se da ćemo izvući dobar rezultat', rekao je Vlastelica, čiji klub igra u drugoj ligi i ovaj rezultat za mnoge analitičare je iznenađenje. Naime elitna A liga je franšizna, što znači da se iz nje ne može ispasti, ali se u nju ne može ni ući plasmanom.

Dodajmo kako su klub koji danas nosi ime Sydney United 58 FC 1958. godine osnovali hrvatski iseljenici pod imenom Croatia Sydney, uz dodatak da zbog posebnog zakona iz 1992. godine ne mogu igrati s nacionalnim obilježjima. Tako je iz imena kluba maknuta riječ Croatia...

Treba reći da su u polufinalu nogometaši Sydney Uniteda bili bolji od Brisbane Roara tek nakon produžetka (3:2), a tom pobjedom ispisali su i povijest jer su postali jedini drugoligaš koji je stigao do finala kupa. Briljirao je golman hrvatskih korijena Danijel Nizić jer je u zadnjim sekundama prvog poluvremena obranio jedanaesterac i postao junak dana.

Uz pjesmu Mate Miša Kovača 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš', koju su navijači zapjevali na stadionu, fešta je potrajala do jutarnjih sati…

Nogometaši Sydney Uniteda, u kojem i danas igra velik broj igrača hrvatskog podrijetla, imat će veliku podršku s tribina na stadionu CommBank u Sydneyju, pa se tako najavljuje više od 20.000 hrvatskih navijača, što garantira spektakl jer stadion ima kapacitet od 30.000 sjedalica.

Ovaj spektakl svi ljubitelji nogometa mogu gledati na kanalu MAXSport 1 u subotu 1. listopada od 11.45 (MAXtv) po srednjoeuropskom vremenu. Više informacija OVDJE.

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.