PROBLEMI U AMERICI

NBA zvijezde igraju All-Star i dogovaraju Lockout

19.02.2011 u 18:22

Bionic
Reading

All-Star utakmica najvećih NBA zvijezdi mogla bi proći u sjeni nadolazećeg Lockouta. Čini se da se klubovi i NBA liga s jedne strane, te igrači s druge, u konačnici neće dogovoriti

U noći na ponedjeljak (u dva sata iza ponoći) u Los Angelesu će početi 60. All-Star utakmica selekcija Istoka i Zapada. Najbrojniji na parketu bit će Celticsi, kojih će u sastav Istoka biti čak četiri, a suigrače će im činiti tri zvijezde iz 'neprijateljskog' Miamija. Boston i Miami se mrze, no ovdje su Rondo, Allen, Pierce i Garnett, odnosno Wade, James i Bosh prisiljeni biti partneri. Može se očekivati da trener Istoka, Bostonov strateg Doc Rivers neće raubati svoje igrače. Takvih 'briga' trener Zapada Gregg Popovich imat će manje, jer u sastavu ima samo dva svoja igrača (Duncan, Ginobili). Inače, u hotelu na Beverly Hillsu održana je nova runda pregovora oko novog kolektivnog ugovora i izbjegavanja prestanka rada.

'Reći ću igračima da 30. lipnja, kada istječe ovaj ugovor, budu spremni na lockout', rekao je Billy Hunter, izvršni direktor Udruge NBA igrača i glavni pregovarač s drugom stranom, koju čine vlasnici i komesar lige David Stern.

Prašina se digla i oko kandidature Denisa Rodmana za uvrštenje u Kuću slavnih. Premda je peterostruki NBA prvak i sedam puta najbolji skakač, Rodman je poznatiji po skandalima, što će mu biti veliki uteg.

All-Star započeli su u petak najbolji igrači prve (Rookies) i druge godine (Sophomores). Drugi put zaredom pobijedili su novaci 148:140. U jurnjavi bez obrana najveću vrijednost iskazao je razigravač novaka Washingtona John Wall sa 22 asistencije.

All-Star selekcije istrčat će u sljedećim sastavima (u zagradama je broj dosadašnjih izbora).

ISTOK - prva petorka: Rose (2), Wade (7), James (7), Stoudemire (6), Howard (5); pričuve: Allen (10), Bosh (6), Garnett (14), Horford (2), Johnson (5), Pierce (9), Rondo (2).
ZAPAD - prva petorka: Paul (4), Bryant (13), Durant (2), Anthony (4), Duncan (13); pričuve: Gasol (4), Ginobili (2), Griffin (1), Love (1), Nowitzki (10), Westrbrook (1), Williams (2).