HARDENOVE ILUSTRACIJE SU HIT

NBA zvijezda želi upoznati Zadranina: Silno je talentiran!

11.03.2015 u 13:48

  • +7

James Harden - ilustracije (jameshardenillustrated.com)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Bionic
Reading

Mladi hrvatski umjetnik Filip Peraić, koji kao i svaki Zadranin voli košarku, zahvaljujući čudesnim portretima NBA košarkaša Jamesa Hardena dobio je mnoge zanimljive poslove. Međutim, najveći kompliment dobio je upravo od Hardena koji je oduševljen njegovim radovima zbog čega ga želi upoznati

Filip kaže kako je Hardenov portret počeo crtati kako bi kao 'ilustrator imao luksuz eksperimentiranja sa različitim pristupima izražavanja, što u klasičnim poslovima radi klijenata nije moguće'. Ubrzo nakon toga pokrenuo je osobni projekt pod nazivom James Harden Illustrated

'Napravio sam dosad već 17 Hardenovih ilustracija, a sve je počelo iz gušta jer obožavam košarku i često odlazim na utakmice Zadra. Hardenova brada donijela mi je dodatni publicitet pa su o projektu pohvalno pisali i ogromni portali kao USA Today, Yahoo, ESPN, i drugi', kazao nam je Filip Peraić koji će uskoro proslaviti 26. rođendan.

Dosad je radio za tvrtke kao što su IBM, Mercedes Benz, Fly Emirates, Sony, Nike, ESPN, časopis WIRED i druge, a neke je poslove dobio upravo zahvaljujući NBA košarkašu Jamesu Hardenu. Većina klijenata do njega dođe preko njegovog portfolija koji se nalazi na webu ili preko facebook-profila. Posla je, kaže, sve više…

Nedavno je novinar Večernjeg lista upitao Hardena kako mu se dopadaju ilustracije mladog hrvatskog umjetnika:

'Jako mi se svidjelo. Njegove su ilustracije nevjerojatne, svi ti načini na koje je vidio i nacrtao moju bradu. Fantastično. Zaista je silno talentiran. Volio bih upoznati tog mladog čovjeka', kazao je Harden, zvijezda Houston Rocketsa i 'najpoznatija NBA brada' koji trenutačno s Russellom Westbrookom vodi veliku borbu za titulu najboljeg NBA strijelca.


Nedavno je Harden u intervjuu za TV kuću TNT, koja ima prava na NBA ligu, na pitanje novinarke je li upoznat s ilustracijama Filipa Peraića kazao kako jest te kako mu se jako sviđaju. Naravno, tijekom intervjua u Hardenovoj pozadini nalazile su se najpoznatije Filipove ilustracije. Intervju za TNT vidjelo je na desetke milijuna ljudi tako da će narudžbe za majice i ilustracije vjerojatno stizati u malo većem broju. Slatke brige za ovog mladog magistra dizajna koji je prvi posao dobio kao student dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

'Maloprije su mi iz Nikea javili kako je Harden u utorak bio u sjedištu u Portlandu i poklonili su mu jedan moj portret. Planiraju kupiti i svih 17 printeva kako bi ih uokvirili i izložili u sjedištu kompanije', dodao je Filip.

S obzirom na sve veću popularnost Filipa Peraića, nema sumnje kako će vrlo brzo umjesto na Višnjiku – gdje voli pogledati KK Zadar - gledati uživo u Houstonu Jamesa Hardena. Možda već u play-offu koji počinje krajem travnja kada će Harden, Howard i društvo pokušati odvesti ovaj klub do treće NBA titule u povijesti.