HIT DRUŠTVENIH MREŽA

NBA zvijezda Chris Paul narugala se mladom Hrvatu; je li ovo bilo zaista potrebno?

11.04.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Chris Paul, organizator igre Houston Rocketsa, već godinama slovi kao jedan od najboljih u ligi. No, isto tako je poznato kako je zahvaljujući svojim brzim driblinzima izludio mnoge igrače, a na popisu onih s kojima se poigrao našao se i mladi 21-godišnji Hrvat Ivica Zubac

Na utakmici između Los Angeles Lakersa i Houston Rocketsa, koju je najbolja momčad Zapada dobila u gostima 99:105, Chris Paul je ubacio 22 koša, a James Harden upisao je double-double s 21 košem i 10 asistencija.

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac, koji igra svoju drugu NBA sezonu, dobio je 20 minuta i za to vrijeme upisao je dva koša (šut za dva 1-3) uz pet skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

U posljednjoj četvrtini utakmice 216 cm visoki Zubac - koji je igrao za Cibonu i Megu - prije jednom preuzimanju u obrani izašao je na 185 cm visokog Paula koji ga je brzim driblingom slomio te mu provukao loptu kroz noge nakon čega je atraktivno poentirao. Potez utakmice kojim je malo i ponizio mladog Hrvata kojem sigurno nije drago što je zbog toga driblinga Chrisa Paula završio na youtubeu i svim društvenim mrežama.

Na video snimci se vidi kako Zubac u prvi tren nije bio svjestan što je izveo brzi Paul koji je dokazao kako usprkos tome što je u 33. godini još uvijek može igrati na visokoj razini. No, ipak ostaje pitanje je li ovo NBA zvijezdi kao što je Paul bilo potrebno da prođe puno sporijeg igrača od sebe?

Dodajmo još kako su Houston Rocketsi stigli do rekordne 65. ovosezonske pobjede, daleko najviše u povijesti kluba.

Kod Lakersa su najbolji bili Josh Hart sa 20 i Andre Ingram s 19 koševa.

  • +23
Hrvatski košarkaši u NBA ligi u sezoni 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.