POZNAT RASPORED

NBA kreće na Božić reprizom finala

07.12.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Iako NBA još uvijek nema ratificiran kolektivni ugovor ipak je u utorak objavila privremeni raspored za sezonu od 66 utakmica koja bi trebala početi 25. prosinca.

Petomjesečni lock-out, uzrokovan razilaženjima u pregovorima između poslodavaca i igrača, smanjio je broj utakmica sa 82 na 66, što je za 16 manje.

Na Božić će se odigrati pet utakmica, a regularni dio sezone završava 26. travnja, dok je finale predviđeno za 26. lipnja.

Prva utakmica trebala bi biti repriza prošlogodišnjeg finala između Dallas Mavericksa Dirka Nowitzkog i Miami Heata s triom kojeg čine LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh.

Za prvi dan regularne sezone predviđena je i utakmica između starih rivala Raya Allena, Kevina Garnetta i Paula Pierca iz Boston Celticsa i Carmela Anthonyja i Amar'ea Stoudemirea iz New York Knicksa.

Taj dan će i najkorisniji igrač NBA Derrick Rose sa svojim Chicago Bullsima posjetiti Los Angeles Lakerse, dok će Kevin Durant i Oklahoma City Thunder igrati protiv Orlando Magica. Los Angeles Clippers i najbolji prošlogodišnji rookie Blake Griffin suočit će se s Golden State Warriorsima.

Lakersi će od početka biti na velikom testu s tri utakmice zaredom u tri dana protiv Sacramento Kingsa i Utah Jazza, nakon prve koju imaju protiv Chicaga.

Dallas nakon Heata igra protiv Phoenix Sunsa, Kingsa i Warriorsa. S druge strane, ove godine bi početak sezone trebao biti lakši za Heat koji će samo pet od prvih 12 utakmica igrati protiv ekipa koje su prošle godine igrale doigravanje.

Bullse od kraja siječnja do sredine veljače očekuje sedam od devet utakmica u gostima. Njihovo putovanje uključuje Miami, Philadelphiu, New York i na kraju Boston.

Celticse pak pred kraj sezone očekuje težak niz kada u ožujku imaju devet od deset utakmica u gostima.

Za Oklahoma City će biti teška veljača kada ugošćuju Celticse i Lakerse, a onda idu u goste kod Philadelphie, Orlando Magica i Atlanta Hawksa, da bi ih na povratku dočekali Mavericksi.

Na Staru godinu će se prema rasporedu NBA igrati sedam utakmica, među kojima su Denver Nuggetsi protiv Lakersa, Phoenix protiv Oklahoma Cityja i Knicksi protiv Kingsa

Na Novu godinu kada je predviđeno devet utakmica između ostalih igrat će Toronto Raptorsi u Orlandu i Charlotte Bobcatsi u Miamiju.

Sada kada je raspored poznat, timovi se mogu usredotočiti na treninge koji počinju 9. prosinca istog dana kada je predviđeno potpisivanja kolektivnog ugovora.