KK ZADAR PREDSTAVIO TRENERA

Nazor tajanstven o važnim pitanjima

11.07.2012 u 16:21

Bionic
Reading

KK Zadar danas je predstavio novog trenera, 33-godišnjeg stručnjaka Antu Nazora koji je u 'grad košarke'stigao iz Splita

Nazor se u dosadašnjoj karijeri pokazao kao izuzetan stručnjak u radu s mladima. Prošle je godine kadetsku reprezentaciju Hrvatske u ulozi izbornika odveo do europskog zlata, a ove je ista generacija na U-17 Svjetskom prvenstvu uzela broncu.

Košarkašku karijeru započeo je u kadetima i juniorima splitskih 'žutih', bio je pomoćnik Juri Zdovcu u prvoj momčadi, samostalno je vodio Posušje, Čapljinu i Omiš, a lani je preuzeo mlađe uzraste Splita.

U prvom susretu sa zadarskim novinarima Nazor je bio poprilično škrt na odgovorima, a potrebu da ga nadopune nisu imali ni predsjednik kluba Edvin Šimunov ni sportski direktor Branko Skroče.

Pitanja su pljuštala sa svih strana, no odgovori su bili neprecizni i poopćeni.

Tako Nazor ne želi otkriti na koje igrače Zadra, s kojima je u prošloj sezoni raspolagao slovenski stručnjak Aleš Pipan, računa ni koja su nova imena na listi njegovih želja:

PREOBLIKOVANJE

Predsjednik KK Zadar Edvin Šimunov izvijestio je kako je iz povjerenstva za profesionalne sportske klubove stigla suglasnost prema kojoj KK Zadar kreće u preoblikovanje:

'Potrajalo je, mnogi su sumnjali, nisu vjerovali, mislili su da je to bajka, ali evo, i službeno je započeo postupak preoblikovanja.'

'Kontaktirali smo neke igrače koje želimo dovesti, ali s imenima ne bismo u javnost. Delikatan je to posao i nemamo pravo na pogrešku. Što se tiče momaka koji su tu, treba im dati priliku jer pred njima je dosta prostora za napredak.'

Jednu stvar ipak je otkrio.

'Prije svega moramo riješiti pitanje razigravača. Mišljenja sam da je bolje dovesti jednog ekstra igrača nego njih pet upitne kvalitete', kazao je Nazor koji se poskliznuo na pitanju o ciljevima u novoj sezoni:

'Vidio sam da mediji pišu o trećem mjestu u domaćem prvenstvu i ostanku u ABA ligi, odnosno da je cilj zadržati kontinuitet igranja u regionalnom natjecanju.'

Čudno je da Nazor ovako značajnu informaciju nije dobio od novih poslodavaca, koji su kimanjem glave potvrdili točnost njegova odgovora.