TRENER ZADRANA

Nazor: Protiv Krke je bilo naše jako loše izdanje

09.10.2012 u 16:55

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra teško su poraženi u trećem kolu regionalne ABA lige na gostovanju kod slovenske Krke rezultatom 78:62

Zadarski su košarkaši u susret ušli pomalo uspavano dozvolivši domaćinu da već nakon nekoliko minuta povede 12:2.

U drugom su dijelu Zadrani uspostavili ravnotežu te su tricama Batura i Delaša smanjili rezultat na samo minus tri. Na poluvrijeme se ipak otišlo sa sedam poena prednosti za Krku.

U trećoj dionici Zadranai nisu imali odgovor na vrlo preciznu paljbu domaćina iza linije za tri poena. Krka je u tom kratkom razdoblju pogodila čak šest trica dok se igra Zadrana polako i nezaustavljivo raspadala. Krka je u ovoj dionici ostvarila i svoju najveću prednost koju više nije ispuštala do kraja susreta.

Trener Ante Nazor rekao je kako je u ovom susretu podbacila cijela momčad.

'Igrali smo jako loše, jako netečno i čak je ovo na kraju bio i dobar rezultat. Krka nas nije ničime iznenadila, ali mi jednostavno nismo razvijali tu našu igru kakvu smo naviknuli, niti u trčanju, niti u kontroli skoka, niti u tečnosti pasa. Zaista jedno jako loše izdanje', rekao je Nazor.

Kao najveći uzrok poraza, istaknuo je izrazito loš pristup utakmici od strane njegovih igrača.

'Nismo imali energiju kakvu smo imali u ova prva dva kola, a Krka je to evidentno imala. Pristup nije bio kvalitetan, kao da smo bili umrtvljeni, niti u napadu gdje smo tražili intenzitet kretanja i dodavanja, niti u obrani gdje smo zaista kriminalno branili njihov vanjski šut, posebno u trećoj četvrtini, doduše i prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali eto, bilo je sedam razlike, mislim da je bio dobar rezultat kako smo igrali i onda otvaranje treće četvrtine, mislim zaista katastrofalno', ustvrdio je Nazor.

S trenerom se složio i povratnik u momčad nakon viroze, Ante Delaš.

'Mi smo znali da ne smijemo ući u njihov ritam, u polaganu igru pet na pet, a baš to smo napravili. Kad drugo poluvrijeme otvorite tako da primite dvije trice u dva napada. Jednostavno nismo bili pravi, nismo imali energiju koju smo imali u prva dva kola i morat ćemo raditi da to popravimo', kaže Delaš.