MAKEDONSKA ZASTAVA

Navijači Vardara: Pomoći ćemo Dinamu platiti kaznu Uefi

21.03.2011 u 19:22

Bionic
Reading

Navijače Vardara naljutila je kazna Uefe odrezane Dinamu čiji su navijači istaknuli makedonsku zastavu na utakmici protiv solunskog PAOK-a. Zbog toga su Komiti odlučili novčano pomoći Dinamu da plati kaznu

Politika ne smije na stadione, odavno je poznata filozofija Uefe i Fife. Svako uplitanje politike i političkih pitanja u nogomet ili nogometne utakmice nogometni šefovi kažnjavaju.

Uefa je tako kaznila Dinamo sa 20 tisuća eura jer su 'modri' navijači izvjesili makedonsku zastavu u utakmici Europske lige protiv solunskog PAOK-a, što je okarakterizirano kao provociranje gostujućih navijača.

No, ta odluka Uefe razljutila je navijače skopskog Vardara, Komite, koji su se preko svoje stranice Komiti.org objavili priopćenje u kojem izražavaju ljutnju zbog odluke Uefe te smatraju da je to dijelo 'grčkih lobista'. Ujedno su odlučili i financijski pomoći Dinamu u plaćanju kazne.

'Osuđujemo ovaj bezobzirni potez Uefe jer je to politički režirano od strane grčkih lobista koji su protiv makedonskog raspoloženja, čak i u sportu. Zbog ovog gafa Uefe Komiti će ponuditi financijsku pomoć Dinamu te ćemo sudjelovati u plaćanju kazne. Nadamo se da će našu inicijativu podržati i drugi u Makedoniji', stoji među ostalima u priopćenju najvatrenijih navijača Vardara.