propali deseci milijuna eura

Navijači su plakali, suigrači su mu priredili emotivni ispraćaj, a onda se dogodilo čudo

08.02.2019 u 06:29

Bionic
Reading

Kapetan Napolija i slovačke reprezentacije Marek Hamšik (31) u subotu je protiv Sampdorije odigrao posljednju utakmicu za momčad sa San Paola. Nakon 12 sezona u Napoliju, za koji je odigrao 520 utakmica i zabio 121 gol, trebao je krenuti put Kine...

Još je prošlog ljeta Marek Hamšik (31) bio na izlaznim vratima, no odlučio je ostati u Napoliju još neko vrijeme. Nije mu se bilo lako odreći svih tih godina koje je proveo na San Paolu gdje je stekao status legende, čak i veće od samog Diega Maradone.

Da, sjajni se slovački veznjak vezao za temperamentni jug Italije, navijači su ga zavoljeli, a on im je uzvratio izvrsnim igrama i vjernošću koja je trajala duže od desetljeća.

No, nakon 12 godina na San Paolu Hamšik je odlučio karijeru nastaviti u Kini. Nekoliko je klubova bilo zainteresirano, a njemu se ponuda Dalian Yifanga činila najboljom. Njegov je transfer službeno trebao biti potvrđen ovog tjedna, te su svi u klubu odlučili Hamšiku u subotu, 2. veljače, na utakmici protiv Sampdorije (pobjeda 3:0) upriličiti dostojan oproštaj od navijača i kluba.

Na San Paolu je bilo emotivno, navijači su plakali i praktički cijelu utakmicu skandirali njegovo ime, a nakon susreta suigrači su mu priredili iznenađenje. Zajedno s čelnicima kluba organizirali su mu oproštajnu zabavu. Odveli su ga na tajnu lokaciju, a kad je ušao u restoran dočekali su ga svi suigrači i djelatnici kluba na čelu s ekscentričnim vlasnikom Aureliom Di Laurentiisom.

  • +6
Liga prvaka: Napoli-PSG. Izvor: Pixsell / Autor: /XINHUA/PIXSELL

Oproštajna je zabava potrajala do ranih jutarnjih sati, trebalo je dostojno ispratiti najveću zvijezdu i legendu kluba koja je odlučila prihvatiti milijunsku ponudu iz Kine. Hamšik bi u novom klubu zarađivao oko 10 milijuna eura na godinu (za ugovor od tri godine trebao je dobiti 29 milijuna eura!), a i Napoli je trebao dobiti 15 milijuna eura odštete za svog kapetana.

Hamšik je u Napoli stigao 2007. godine iz Slovana iz Bratislave za 5.5 milijuna eura, a u godinama koje su uslijedile postao je klupski rekorder po broju nastupa (520) i broju golova (121). Slovak je prestigao Giuseppea Bruscolottija koji je od 1972. do 1988. sakupio 511 nastupa, te Diega Maradonu koji je od 1984. do 1991. zabio 115 golova.

  • +5
Serie A, Napoli - Frosinone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Činilo se kako je jedan dio Napolijeve povijesti završen, no u srijedu se dogodio neočekivani preokret. Hamšik je već spakirao kofere, praktički je i krenuo put Kine kako bi se priključio momčadi Dalian Yifanga koju vodi njemački stručnjak Bernd Schuster, a čije su glavne zvijezde - barem do sada - Belgijanac Yannick Carrasco i Argentinac Nicolas Gaitan.

No, samo par sati nakon službenog 'oproštaja' Hamšika s navijačima, suigračima i djelatnicima Napolija, stigla je šokantna vijest. Napoli je na društvenim mrežama objavio da Marek Hamšik OSTAJE u Napoliju i da nema ništa od njegovog odlaska u Kinu!

'Napoli je odlučio odgoditi prodaju Mareka Hamšika u kineski klub zbog toga što nije ispoštovan dogovor oko plaćanja. Metode plaćanja su bile dogovorene, ali iste nisu ispoštovane', objavili su iz kluba i stopirali cijeli posao. Hamšik je ostao u Napoliju i čeka subotnju utakmicu s Fiorentinom...