PORUKA ČELNICIMA HAJDUKA

Navijači Splita: Nismo ni Delije, ni Grobari ni BBB-i

11.03.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Navijači Splita, okupljeni u skupinu Crveni đavoli, ne žele derbi njihova Splita i Hajduka na Poljudu gledati iz jugozapadnog 'kaveza', u kome su po tradiciji smješteni gostujući navijači

Ponukani nepopustljivošću Hajduka, koji im ne želi osloboditi sektor na jugoistoku Poljuda, navijači Splita 'Crveni đavoli' odustali su od organiziranog dolaska na Poljud, a svoje su stavove pojasnili u priopćenju za javnost, koje donosimo u cijelosti.

'Ovim priopćenjem za javnost ponajprije želimo iskazati žaljenje što HNK Hajduk nije prihvatio naše argumente za smještaj naših članova na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona na Poljudu. Budući da je već u javnosti poznat naš stav da ne želimo navijati s jugozapadne tribine, na kojoj su nekada bili smješteni pripadnici navijačkih skupina poput beogradskih Delija i Grobara ili danas BBB-ovaca, odlukom Upravnog odbora Udruge navijača Radničkog nogometnog kluba Split – Crveni đavoli neće biti organiziranog dolaska na poljudski stadion.

U dopisu koji je HNK Hajduk uputio nama posredstvom RNK Split stoji objašnjenje da su izvršili sve nužne organizacijske pretpostavke za smještaj naših navijača na jugozapad i da se više nisu u mogućnosti ni tehnički ni organizacijski izići u susret našoj zamolbi za odobravanje smještaja naših navijača na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona u Poljudu, iako smo mi dopis Hajduku uputili još u ponedjeljak, bili su neobično ažurni.

Nažalost, odnosi između dvaju splitskih prvoligaša bespotrebno i bezrazložno se reflektiraju na navijače koji nemaju veze s odlukama uprava svojih klubova.

Treba respektirati činjenicu da RNK Split nije bio na velikoj pozornici pola stoljeća i de facto jedini (prvoligaški) klub u Splitu je bio Hajduk pa je tako velika većina naših starijih članova uz utakmice RNK Split u nižim ligama pratila i utakmice Hajduka još u bivšoj državi i to najčešće na sjevernoj tribini. Parolom na prvom gradskom derbiju nakon 49 godina 'Sve splitsko nama je blisko' puno toga je rečeno.'