piatek briljira

Navijači Milana slave: Klub nije kupio ovako dobrog igrača još od Kake...

11.02.2019 u 09:24

Bionic
Reading

Dovođenje Krzysztofa Piateka iz Genoe uz odštetu od 36 milijuna eura čini se da je bio sjajan potez Milana, jer novi vođa navale ne prestaje zabijati iz utakmice u utakmicu...

Milan već dugo nije u svoje redove uspio dovesti vrhunskog nogometaša, pogotovo ne u ofenzivnom dijelu, još tamo od Kake u prošlom desetljeću koji je u crno-crvenom dresu proglašen i najboljim nogometašem svijeta.

  • +3
Serie A, Roma - Milan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, ovih dana navijači milanskog kluba su u euforiji, jer doveden je uz 36 milijuna odštete Krzysztof Piatek iz Genoe i nije mogao na bolji način započeti u vrhu napada Gattusove momčadi.

Već u prvoj utakmici koju je započeo od prve minute s dva gola izbacio je Napoli iz talijanskog Kupa, a zatim je zabio i u remiju protiv Rome te ove nedjelje u pobjedi 3:0 protiv Cagliarija.

Riječ je o 23-godišnjem Poljaku koji je stigao u Genou prošlog ljeta iz Cracovije Krakow. Bio je manje-više nepoznat svjetskoj javnosti, a na SP u Rusiji nije ni vođen, no eksplodirao je u talijanskoj Seriji A i utrpao 13 golova za klub iz Genove te dugo bio prvi strijelac lige.

Zanimljivo, Napoliju i Romi zabio je tri pogotka iz tri upućena udarca po golu. Ipak, novi suigrači ga još nisu prihvatili do kraja.

'Piatek je stalno u pokretu. S Curtoneom se odlično razumijem, a s njim se tek trebam uigrati,' priznao je Suso nakon nove pobjede.

Milan drži četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a s Piatekom u momčadi definitivno ima veće šanse na toj poziciji i ostati do kraja sezone...