PRIJE 30 GODINA

Navijači Herthe impresivnom koreografijom obilježili događaj koji svijet nikada ne smije zaboraviti

10.11.2019 u 08:46

Bionic
Reading

Nogometaši RB Leipziga slavili su u 11. kolu Bundeslige u gostima kod Herthe u Berlinu s 4:2,a domaći navijači obilježili su tri desetljeća od pada Berlinskog zida

Bila je to golijada na Olimpijskom stadionu u kojoj su tri gola pala u zadnjih pet minuta, a Timo Werner je s dva gola odveo momčad iz Istočne Njemačke do trijumfa i drugog mjesta na ljestvici sa bodom manje od vodeće Borussije (M).

Jednako zanimljivo bilo je i uoči susreta, jer su domaći navijači izgradili improvizirani zid na centru travnjaka (fantastična je bila koreografija i na tribinama) koji je za vrijeme zagrijavanja, ali i kod izlaženja oba sastava, dijelio momčadi, odnosno jedni druge nisu mogli vidjeti.

Bilo je to podsjećanje na događaj od prije 30 godina (9. studenoga 1989.) kada je došlo do pada Berlinskog zida koji je grad dijelio na dva dijela, jedan pod vlašću Sovjetskog Saveza, a drugi pod kontrolom Zapada.

  • +5
Koreografija navijača Herthe na terenu prije utakmice Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

Impresivna koreografija koja je obišla svijet, ali ga i podsjetila na neka ružna i tužna vremena koja se ne smiju nikada zaboraviti.