VAL GARDENA

Natku prvi bodovi, Ivica daleko od prvih 30

16.12.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim osvojio je 26. mjesto u superveleslalomu Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni osvojivši prve bodove ove sezone, dok je Ivica Kostelić zauzeo 45. poziciju i ponovo ostao bez bodova

Bila je to već peta utrka, od devet održanih ove sezone, u kojoj Kostelić nije uspio izboriti plasman među 30 najboljih. Aktualni pobjednik Svjetskog kupa novu priliku će imati već u usbotu kada je na istoj stazi spust, a potom slijede dvije utrke u Alta Badiji, veleslalom u nedjelju, te slalom u ponedjeljak.

Osvojivši 26. mjesto Zrnčiću Dimu je pripalo pet bodova. Posljednji put je doskijao do bodova u veljači ove godine kada je u bugarskom Banskom bio 15. u superkombinaciji.

Prvo mjesto u Val Gardeni osvojio je Švicarac Beat Feuz izborivši tek drugu pobjedu u Svjetskom kupu. Prvi put je slavio u ožujku ove godine u spustu u norveškom Kvitfjellu.

Drugi je bio Amerikanac Bode Miller sa 30 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Norvežaninu Kjetilu Jansrudu sa 44 stotinki sekunde zaostatka. Natko je za pobjednikom zaostao 1.50 sekunde, dok je Kostelić imao skoro dvije sekunde minusa (1.88).

Kostelić je na jednoj od najzahtjevnijih staza u Svjetskom kupu s brojnim skokovima, od kojih je najpoznatiji 'Devina grba' samo jednom osvojio bodove, prošle sezone je bio 18. u super G-u.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa je u Val Gardeni nastupio na novim skijama, međutim novi materijal nije mu donio veće zadovoljstvo od rezultata postignutih na američko-kanadskoj turneji gdje je u četiri brze discipline osvojio bodove samo u Beaver Creeku.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Svindal sa 384 boda, drugi je Feuz sa 360 bodova, a treći Amerikanac Ted Ligety sa 309 bodova. Kostelić je na 10. poziciji sa 170 bodova, dok je Zrnčić Dim na 92. mjestu sa pet bodova.

'Bolja vožnja nego na treningu. Konačno jedan rezultat s kojim mogu biti zadovoljan. Na početku sezone sam se nadao plasmanima oko 15.mjesta a završavao sam oko 45.,pa je ovo sigurno rezultat koji zadovoljava. Šteta što nisam uspio zadržati ritam koji sam imao u gornjem dijelu staze, jer onda bi rezultat bio još bolji', kazao je nakon utrke Natko Zrnčić-Dim.