ne zna se uzrok problema

Nastavljaju se muke po Andreju Kramariću: Ne mogu ništa, još uvijek me boli

16.08.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić, po svemu sudeći, propustit će početak njemačke Bundeslige, a samim time upitan je i za rujanske oglede hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro

Iako je kraj prošle sezone dočekao potpuno zdrav, eventualno tek umoran, pripreme za novu sezonu u Hoffenheimu protekle su u istom stanju.

Kad se vratio s godišnjeg odmora zabio je pogodak u prijateljskoj utakmici između Hoffenheima i Braunschweiga, i ništa nije nagovještavalo da bi samo tri tjedna kasnije stanje moglo biti dijametralno suprotno.

Naime, od zadnjeg tjedna srpnja, Kramarić je bio na prisilnom odmoru. Nije trenirao s ekipom, već je radio vježbe po posebnom programu, lagano trčkarao ili vozio bicikl u teretani.

'Problem je koljeno... Isto ono kao i prošle godine nakon SP-a u Rusiji. Magnetska rezonanca je pokazala da je sve u redu, nema nikakvih oštećenja. Liječnici misle da se radi o nekakvoj upali', tada je rekao Andrej Kramarić za njemačke medije.

'Ne zna se konkretno o čemu je riječ, ni liječnici za sada nemaju odgovor. Živim u neizvjesnosti jer ne znam kad ću biti spreman za maksimalni angažman na treningu', otkrio je Kramarić.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nažalost, vrijeme je prolazilo, pomaka nije bilo, a tijekom prošlog tjedna preko poruka, pokušali smo dogovoriti intervju, kojim bi najavili i novu sezonu njemačke Bundeslige, a onda je stigao odgovor.

'Za sad mi stanje nije ništa bolje, pa iskreno ne znam ni što bi rekao. Ne mogu konkretno odgovoriti ni na jedno pitanje, kad ne znam kakva je situacija sa svime. I što se sezone tiče, i mog stanja. Možda i bolje da ovog puta preskočimo'.

Naravno, ovaj odgovor bio je posve razumljiv, jer sada je u Hoffenheim stigao i novi trener, umjesto Nagelsmanna na klupi Nizozemac Alfred Schreuder, koji sigurno zna što mu Kramarić može ponuditi, ali ne zna ni on, baš kao ni liječnici kada će moći računati na hrvatskog napadača.

Početkom ovog tjedna u njemačkom se Kickeru pojavila priča o priključenju Kramarića treninzima, pa smo se ponadali da je stanje ipak bolje.

Međutim, korektan kao i uvijek, Andrej nam je tek odgovorio.

'Na moju žalost, nije istina da sam krenuo s treninzima. Ne mogu ništa, još uvijek me boli', odgovorio nam je 28-godišnji Zagrepčanin, koji je od siječnja 2016. godine igrač Hoffenheima.

Podsjetimo, naš 28-godišnji napadač proživio je odličnu prošlu sezonu u kojoj je zabio 17 golova u Bundesligi te dodao još pet u Ligi prvaka, a imao je i krasnu seriju od devet utakmica u nizu u svim natjecanjima u kojima je zabijao tijekom studenog i prosinca.

Svjesni smo svi koliko Kramarić znači i njemačkom klubu, ali i hrvatskoj reprezentaciji, odnosno koliko će nedostajati izbornik Zlatku Daliću u rujanskim ogledima protiv Slovačke i Azerbajdžana.

Najgore od svega jest činjenica da ni sve moguće kontrole, odnosno snimanja magnetskom rezonancom i ostali liječnički tretmani nisu dali rezultata, ali ni da se ne zna uzrok boli.

Prema tome, jedino što nam preostaje, baš kao i ovo poštenom i izuzetno korektnom nogometašu jest strpljenje, kako bi bol prošla sama od sebe. Jer znamo da je bilo i perioda kada ga je mučila peta, pa je s razrezanom kopačkom igrao, zabijao i čekao da bol prođe. I prošla je. Isto mu se dogodilo i lani, s bolnim koljenom, pa je odigrao briljantnu jesen.