CRNA LISTA

Nastavlja se nerazumna hajka na Ivana Rakitića; on to nije zaslužio, ali njih nije briga

25.05.2019 u 19:10

Bionic
Reading

Jasno je da se u Barceloni na ljeto sprema čistka, ali njihovi mediji gotovo svaki tjedan objave svoju listu igrača koji su na izlaznim vratima, a među njima je gotovo uvijek Ivan Rakitić

Od kada je srpnju 2014. stigao iz Seville u Barcelonu, Rakitić se prometnuo u jednog od ključnih igrača katalonskog stroja te je ugradio veliki dio u osvajanju brojnih trofeja.

No u posljednje vrijeme španjolski mediji kao da su to zaboravili te konstatno na crnu listu stavljaju i hrvatskog reprezentativca.

On im je nedavno odgovorio: 'Imam još tri godine ugovora i ovo je mjesto gdje želim ostati, gdje sam sretan i gdje je moja obitelj sretna. Želim s Barcelonom osvojiti još jednu Ligu prvaka i još mnogo titula. Nadam se još jednoj savršenoj sezoni kao što je bila ona prva i da ćemo to ponoviti sljedeće godine.'

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nije previše pomoglo, jer je ovaj vikend katalonski Sport, list naklonjen Barceloni, izašao s tekstom u kojem je izdvojio devet igrača koji napuštaju Camp Nou. Među njima se našlo i ime Ivana Rakitića.

Ostali koje je trener Ernesto Valverde navodno prekrižio su Jasper Cillessen, Jeison Murillo, Thomas Vermaelen, Samuel Umtiti, Rafinha, Malcom, Philippe Coutinho i Kevin Prince Boateng, dakle igrači koji nisu ni približno dali Bardeloni koliko je pružio naš veznjak.