BEZ RUKE GALLASU

Nasri kao slon - pamti sukob iz 2008. godine

21.11.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Subotnji londonski derbi Arsenala i Tottenhama, osim po velikom preokretu 'spursa', ostao je zapamćen i po nesportskoj gesti Samira Nasrija, koji se odbio rukovati s bivšim suigračem Williamom Gallasom

Baš kao što je nedavno Wayne Bridge odbio ruku Johna Terryja, što je i razumljivo jer mu je suigrač spavao s ljubljenom, za postupak Samira Nasrija ipak je manje razumijevanja. Naime, Francuz alžirskog porijekla je uoči jučerašnje utakmice Arsenala i Tottenhama odbio rukovati se s Williamom Gallasom.

Gallas se zbog toga nije previše uzbudio, a posebno je mogao biti sretan na kraju dvoboja, jer njegova je momčad preokrenula i slavila na Arsenalovom stadionu. Međutim, koji je pravi razlog Nasrijevog postupka, nagađaju mediji koji su se sjetili njihova sukoba iz 2008. godine.

Tada su, naime, obojica bila u sastavu francuske reprezentacije, a na jednom od putovanja su se 'zakrvili'. Nasri je sjeo na Henryjevo mjesto, na što ga je Gallas upozorio, ali se Nasri nije obazirao na njegove riječi te je ostao sjediti na Henryjevom mjestu. To je Gallasa jako razljutilo, a fizički obračun spriječili su suigrači. Tada se pojavio i sam Henry, koji je stao između njih i rekao im da se svađaju zbog gluposti.

Nasri očito nije zaboravio taj incident, a potom ga je Gallas u svojoj knjizi nazvao 'prevrtljivcem'.

'Točno, nije mi pružio ruku. Ali još je mlad i valjda će jednog dana shvatiti što je napravio', rekao je Gallas nakon utakmice.