NHL DOIGRAVANJE

Nashville srušio prvaka, Bostonova 'sedmica'

01.05.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Najbolju momčad osnovnog dijela sezone u NHL-u, Vancouver Canuckse minuta i sedam sekundi dijelila je od vodstva od 2-0 u pobjedama protiv Nashville Predatorsa u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije, ali gosti su tada uspjeli postići pogodak za izjednačenje na 1:1, da bi u produžetku stigli do pobjede kojom su izjednačili ukupni omjer na 1-1

Kao i u prvoj utakmici ova dva sastava, koja je završila pobjedom Vancouvera od 1:0, u glavnim ulogama bili su vratari Roberto Luongo i Pekka Rinne. Dvojica ponajboljih vratara u NHL-u bili su praktički nesavladivi, Rinne je zaustavio 32 od 33 pokušaja domaćih, a Luongo 44 od 46 udaraca gostiju.

Vancouver je poveo nakon točno dvije minute igre u drugoj trećini i to s igračem manje na ledu kada je Alexandre Burrows (22:00) svladao Rinnea nakon što je Ryan Kesler presjekao jedno neoprezno dodavanje braniča Nashvillea na svojoj plavoj liniji.

Luongo je serijom izvanrednih obrana držao minimalnu prednost Canucksa sve do 1:07 minuta prije kraja, a tada je branič Predatorsa Ryan Suter (58:53) uputio pločicu pred vrata koja je pogodila Luongovu palicu, te mu potom prošla kroz noge u mrežu.

U produžecima je briljirao Rinne s nekoliko nevjerojatnih obrana da bi njegove bravure okrunio Matt Halischuk sjajnim udarcem pod gredu nakon 14:51 minuta igre u drugom produžetku.

Boston Bruinsi su u prvoj utakmici polufinala Istoka kao gosti svladali Philadelphia Flyerse s uvjerljivih 7:3 uz obilatu pomoć indisponiranog vratara domaćih Briana Bouchera. Boucher je bio izravni krivac za tri od prvih pet pogodaka Bruinsa prije no što je zamijenjem krajem druge trećine pri vodstvu gostiju od 5:1.

Boston je poveo preko Davida Krejčija (1:52) nakon loše reakcije Bouchera, na 1-1 izjednačio je Danny Briere (11:02), a ključni trenutak dogodio se u posljednjoj minuti prvoga dijela kada je Boucher svojom novom lošom reakcijom omogućio Nathanu Hortonu (19:24) postizanje pogotka kojim su gosti otišli na odmor s vodstvom.

U drugoj trećini su Mark Recchi (22:34), David Krejči (35:26) i Brad Marchand (37:14) još tri puta svladali Bouchera prije no što je na vrata domaćih stao Sergej Bobrovski. Flyersi su uspjeli smanjiti na 5:3 preko Jamesa van Riemsdyka (37:30) i Mikea Richardsa (53:02), ali u završnici su Brad Marchand (54:59) i Gregory Campbell (57:39) povećali na konačnih 7:3.

ISTOČNA KONFERENCIJA:
Philadelphia - Boston 3:-7
(Boston vodi 1-0)
TAPADNA KONFERENCIJA:
Vancouver - Nashville 1:2 (2 produžetka)
(omjer je izjednačen na 1-1)