potvrdio gradonačelnik

Napokon su otkriveni detalji izgradnje novog stadiona; Maksimir će zasjati u novom ruhu

11.01.2022 u 13:30

Bionic
Reading

Započela je akcija pripremanja uvjeta za gradnju novog maksimirskog stadiona, na kojem igra GNK Dinamo, piše u utorak Jutarnji list, a prenosi Hina. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sve je te informacije i potvrdio

Kako se doznaje, Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, sastao se nekoliko dana prije Nove godine s vodećim predstavnicima GNK Dinamo - Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave, i počasnim predsjednikom Mirkom Barišićem, a tema je bila gradnja stadiona.

Došlo se i do prvih konkretnih rezultata, iako je pretjerano govoriti da je dogovor na pomolu. Ali, načelno, sada se znaju najmanje dvije stvari: prva, GNK Dinamo je definitivno spreman preuzeti na sebe gradnju novog maksimirskog stadiona, i drugo, zauzvrat je Grad Zagreb spreman dodijeliti Dinamu koncesiju na 99 godina za korištenje tamošnjeg zemljišta.

Usto, budući da bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati dvije godine, Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion, vjerojatno u Sesvetama.

Da su se razgovori o budućem stadionu pokrenuli s mrtve točke govori i podatak da je za kraj ovog mjeseca dogovoren novi susret Dinamova vodstva s gradonačelnikom Tomaševićem i njegovim suradnicima, donosi Jutarnji list.

Sve do danas svi sudionici tog sastanka nisu iznosili detalje u javnosti, no sada se napokon oglasio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

'Najavio sam sastanak s upravom Dinama. I on se dogodio. Bio je konstruktivan. Raspravili smo o različitim modelima, jedan je i gradnja novog stadiona. Raspravili smo i različite modela financiranja. Gledamo modele koji neće opteretiti ni kunu gradski proračun, iz gradskog proračuna se neće financirati ni rušenje starog ni izgradnja novog', kazao je Tomašević, no nije želio iznositi detalje jer želi da zasad sve ostane između Grada i Dinama:

Tomašević potvrdio da se sastao s Upravom Dinama: Grad neće potrošiti ni kune na gradnju novog stadiona Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/Pixsell

'Razgovori su još u ranoj fazi', dodao je Tomašević.

Još su ranije stizale optimistične poruke gradskih vlasti...

'Želimo da Grad Zagreb dobije novi, moderan nogometni stadion. Nisu definirani nikakvi rokovi, ali mislimo da je to moguće realizirati do kraja ovog mandata', smatra jedan gradonačelnikov suradnik.

Krajem mjeseca trebali bi se ponovno sastati s čelnicima Dinama.

'Imat ćemo neku ubrzanu dinamiku. Ne može se to riješiti preko noći. Govorimo o problemu koji je stajao dva desetljeća. U interesu nam je da pronađemo rješenje', rekao je gradonačelnik Tomašević koji je u više navrata isticao da treba riješiti pitanje maksimirskog stadiona, premda je istovremeno bio izrazito kritičan prema modelu upravljanja unutar GNK Dinamo. Njegovi suradnici napominju da u Dinamu treba demokratizirati način upravljanja klubom, ali ne žele govoriti o konkretnim modelima, piše novinar Jutarnjeg lista Robert Bajruši.

Gradonačelnik Tomašević nije mogao izbjeći ni pitanje o Ciboni. Potvrdio je kako je revizija pokazala da je u klubu bilo dvostrukog financiranja u iznosu od oko milijun kuna.

'Uočene su nepravilnosti, uočila ih je i njihova interna revizija, to se sada rješava. Vidjet ćemo što to znači za budućnost Cibone. Nama je ključno da svaka kuna koja iz gradskog proračuna ide u bilo koji sportski klub bude namjenski potrošena', kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.