povratak prvaka

Napokon se oglasio Stipe Miočić i svojim izjavama ponovno uzburkao atmosferu u UFC-u: Zaslužio sam da me barem pitaju...

23.11.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Prošlo je gotovo osam mjeseci od zadnje borbe koju je Stipe Miočić (39) odradio u UFC-u. Tog 28. ožujka izgubio je od Francisa Ngannoua borbu za još jednu titulu teškaškog prvaka, a sada razočarani Miočić tvrdi da osjeća kako su nakon tog poraza svi u UFC-u zaboravili na njega

Povukao se Stipe Miočić (39) 'u zavjetrinu'. Poraz od Francisa Ngannoua sigurno mu je teško pao, ali imao je Stipe važnijih stvari u svom životu. Krajem kolovoza rodio mu se sin, pa Hrvat nije previše ni razmišljao o povratku u oktogon.

No čini se kako je došlo vrijeme za novu borbu. Realno, Miočić je razočaran odnosom čelnika UFC-a prema njemu, ali ne misli samo tako odustati.

'Volio bih da su me barem pitali želim li se boriti za privremenu titulu. Razumijem UFC-ov posao, ali isto tako mislim da sam zapravo zaslužio trilogiju za titulu. Na kraju nisu me pitali ni za tu 'interim' borbu. Ne znam bih li ju prihvatio, ali zaslužio sam da me pitaju', rekao je razočarani Stipe Miočić komentirajući borbu za privremenu titulu u kojoj je Ciryl Gane savladao Derricka Lewisa.

Miočić kaže kako je to zanemarivanje nešto već uobičajeno u njegovom slučaju...

'Navikao sam na to, tako je kako je. To je posao. Ali opet, vjerujem da sam zaslužio trilogiju. Svi su dobili jednu osim mene...'

Prije nekog vremena je Dana White spominjao moguću borbu Miočića i Jona Jonesa...

'Apsolutno sam za tu borbu, ali ne znam kuda je otišla ta priča. Znam da on govori kako se želi boriti za titulu. Ja u prvom planu želim tu trilogiju, no borit ću se protiv bilo koga, pa tako i Jonesa. Znam da je jedan od najvećih ikad, ali mislim da što se tiče borbe za titulu on mora čekati svoj red. To je kao da se ja spustim u polutešku i želim napasti prvaka', odlučan je Stipe Miočić te se još jednom vratio na poraz od Ngannoua:

'Dozvolio sam mu da diktira tempo, zapravo dozvolio sam mu da radi što želi. Nisam radio ono što sam ja htio, jednostavno sam samo stajao iza. Pogodio me par puta, a onda sam primio strašan udarac. Puno toga sam napravio krivo, ali svi radimo greške i što te ne ubije sigurno te ojača. Pogodio me s puno dobrih udaraca, no lijevi kroše je bio onaj koji nisam vidio. Pogodio sam ga desnom i krenuo sam svim silama na njega, s rukama dolje te me pogodio udarcem koji nisam vidio. Tu je bilo gotovo...', objasnio je Miočić.

Miočić je jednu trilogiju, onu s Cormierom, završio uspješno. Nakon početnog poraza dva je puta pobijedio Amerikanca. Sada ima samo jedan cilj - isto napraviti s Ngannouom. Baš to Stipe Miočić očekuje u 2022. godini...

'U 2022. želim trilogiju! Želim dobiti tu borbu za titulu, a onda vratiti svoj pojas. I tada će se sve vratiti u normalu', zaključio je najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a.