BODE SE S ROGATIMA

Napadač Tottenhama tuži englesku policiju

14.08.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Engleski reprezentativac Jermain Defoe tužio je britansku policiju koju optužuje da ga je uhitila i zadržala u pritvoru bez zakonskih temelja, izjavio je njegov odvjetnik

Napadač Tottenham stavljen je krajem srpnja u pritvor na nekoliko sati u Harlowu, sjeveroistočnom predgrađu Londona, jer ga je policija optužila da je vozio bez valjane dozvole.

'Tužba je uslijedila nakon neopravdanog uhićenja Defoea na temelju sumnje da je vozio bez valjane dozvole', objasnio je odvjetnik Nick Freeman.

'Defoe je policiju obavijestio u više navrata, kao i ja, da mu nije zabranjena vožnja te da je njegov pritvor nezakonit', dodao je i nastavio:

'Unatoč tome, on je ostao u zatvorskoj ćeliji oko pet sati, dok sud u Chelmsfordu nije potvrdio naše tvrdnje da može voziti.'

Jermain Defoe (26), koji je zabio dva gola za Englesku u srijedu u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske, osuđen je zbog prebrze vožnje početkom srpnja. Dosuđeno mu je oduzimanje vozačke dozvole na šest mjeseci, ali je ta odluka suspendirana zbog priziva na presudu.

Policija u okrugu Essex se ispričala zbog incidenta, a glasnogovornik je kazao da je pokrenuta interna istraga o tome kako je došlo do pogreške.