NOVI IZAZOV U ITALIJI

Napadač HT Prve lige poput najvećih nogometnih zvijezda; sletio privatnim zrakoplovom, dočekali ga novinari, a on im poručio...

Bionic
Reading

Napadač Osijeka Mirko Marić stigao je u talijanskog drugoligaša Monzu, klub čiji je predsjednik bivši čelnik Milana i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi

Monza, koja je ove sezone ostvarila plasman u Serie B, ali s velikim ambicijama da zaigra po prvi puta u Seriji A, kupila je hrvatskog napadača za 4,5 milijuna eura, koliko njegov prijelaz procjenjuju talijanski mediji.

'Jako sam sretan što sam ovdje, želim zahvaliti Berlusconiju, Gallianiju i Antonelliju što su vjerovali u mene. Vjerujem i ja u ovaj projekt i želim s Monzom ući u Serie A. U Hrvatskog ima puno ljubitelja talijanskog nogometa, mnogi nogometaši sanjaju o tome da zaigraju ovdje. Moji idoli su Pippo Inzaghi, Paolo Maldini, Ibrahimović i Ronaldinho', rekao je Marić okupljenim novinarima koji je ove sezone zabio 20 golova u HT Prvoj ligi, isto kao i Antonio Čolak (Rijeka) i Mijo Caktaš (Hajduk), ali je na kraju riječki napadač bio najbolji strijelac lige.

  • +7
NK Osijek - NK Lokomotiva, HT Prva liga, 25.07.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Pokazat ću da četiri i pol milijuna eura uložena u mene nisu promašaj, želim pomoći Monzi da pobjeđuje. Naravno da bih volio dobiti i poziv u hrvatsku reprezentaciju, ako budemo pobjeđivali, zašto ne', dodao je nakon što je sletio u Italiju privatnim Berlusconijevim zrakoplovom.

U napadu Monze igrat će s danskim reprezentativcem Christianom Gytkjaerom, koji je stigao iz poljskog Lecha.