zagrijavanje za euro

Napadač Dinama hat-trickom počastio slabašni Lihtenštajn; Švicarci su do vrha napunili gol nedoraslih protivnika

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 03.06.2021 21:56
  • Objavljeno 03.06.2021 u 21:55
Bionic
Reading

Reprezentacija Švicarske odradila je i drugu pripremnu utakmicu uoči Eura. U St. Gallenu su Švicarci razbili Lihtenštajn čak 7:0, a očigledno je da su birali slabije i nedorasle protivnike kako bi 'nabildali' samopouzdanje svojih nogometaša

Nisu Švicarci imali nikakvih problema jer reprezentacija Lihtenštajna jednostavno nije protivnik po mjeri. No, ozbiljno su shvatili ovu utakmicu te su slabašnom protivniku utrpali čak sedam golova.

Posebno raspoložen u švicarskim redovima bio je napadač zagrebačkog Dinama Mario Gavranović koji je zabio hat-trick. Već u 19. minuti je načeo goste golom za 1:0, a potom je u 75. i 79. minuti utakmice zabio za 5:0 i 6:0. Za Švicarsku su još zabijali Christian Fassnacht (46', 70') i Edmilson Fernandes (85'), dok je Noah Frick u 57. minuti zabio autogol.

Bila je ovo druga pobjeda Švicarske u pripremama za Euro, ranije su svladali SAD 2:1, no teško je biti realan i reći koliko su u stvari spremni za turnir. Samopouzdanjem su se sigurno napunili, ali na Euru ih čekaju velika iskušenja jer su u skupini A s Italijom, Turskom i Walesom protiv kojeg u subotu 12. lipnja u Bakuu igraju utakmicu 1. kola.