Naomi Osaka

Bivša prva tenisačica svijeta šokirala navijače u rodnom Japanu; naglo je odustala od turnira uz iskreno priznanje

22.09.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Japanska tenisačica Naomi Osaka povukla se u četvrtak s turnira u Tokiju navodeći kao razlog bolove u trbuhu

Naomi Osaka je u drugom kolu trebala igrati protiv Brazilke Beatriz Haddad Maia, ali je bila prisiljena odustati, rekavši da joj 'tijelo ne dopušta' da obrani svoje šanse. No, naglo je odustala uz obrazloženje koje je neke navijače zaprepastilo i razočaralo. Naravno, ima i onih koji su se zabrinuli za njeno zdravlje i nadaju se kako će se brzo vratiti mečevima.

'Čast je moći igrati Toray Pan Pacific Open, pred svim ovim nevjerojatnim navijačima, ovdje u Japanu', izjavila je 24-godišnja Osaka, trenutno na 48. mjestu na WTA ljestvici.

Tako je bivša prva tenisačica svijeta na WTA rang ljestvici (siječanj 2019.) razočarala tisuće navijača u svom rodnom Japanu. No, poznato je kako je posljednjih godina zbog mentalnog zdrvlja Osaka otkazala velik broj mečeva i turnira tako da se s pravom mnogi pitaju hoće li ikada više igrati kao u najboljim danima. Tek su joj 24 godine...

'Ovaj turnir je uvijek bio i ostat će poseban turnir za mene i voljela bih danas stati na teren, ali tijelo mi to ne dopušta', dodala je i obećala povratak 2023. godine.

Osaka, osvajačica četiri Grand Slam naslova plasirala se u 2. kolo turnira u Tokiju, gdje brani naslov još s posljednjeg izdanja odigranog 2019., nakon što je zbog ozljede koljena odustala njezina protivnica Australka Daria Saville.